Queden ...
per la 15a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

El ple aprova una modificació pressupostària per millorar els serveis

2017 08 01 pleordinari

La modificació puntual del pressupost municipal per a l’exercici 2017 per poder fer front a projectes urgents que no es poden ajornar ha estat un dels punts centrals del darrer ple ordinari, que s’ha fet aquest dimarts al vespre. En la mateixa sessió s’ha ratificat l’acord de la junta de govern local d’incrementar l’1% de les retribucions del personal laboral i funcionari de l’Ajuntament; i s’ha donat compte de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que dictamina que el  Consistori ha de cobrar els diners invertits en el col•lector de Pou Nou, reclamats fa anys.

Llegeix més...

Ple municipal ordinari, aquest dimarts

sala de plens buidawebbEl ple municipal es torna a reunir aquest dimarts 1 d’agost en sessió ordinària, a dos quarts de nou del vespre. Entre els punts de l’ordre del dia destaca l’aprovació de l’expedient de modificació del pressupost municipal per a l’exercici 2017. Són modificacions puntuals que faran possible fer front a projectes urgents que no es poden ajornar. Tot plegat són accions que s’ajusten a la Llei d’Estabilitat Pressupostària i que no incrementen la despesa municipal.
El ple també portarà a aprovació la ratificació de l’acord de la junta de govern local de l’Ajuntament de Canyelles de l’increment de l’% de les retribucions del personal laboral i funcionari del Consistori, d’acord amb la Llei de Pressupostos de l’Estat.
A més, es donarà compte de la comunicació del grup municipal de CiU sobre el canvi de nom a Partit Demòcrata PDeCAT.

El govern treballa en la planificació de la propera tardor

reunió govern preparant tardor 2017webEl govern ja s'ha posat a treballar per planificar algunes de les accions que es desenvoluparan durant la pròxima tardor. Després de fer un balanç positiu de la festa major de Santa Magdalena i de tenir gairebé tot enllestit per a la festa major petita, amb què es tancarà l'estiu, l'acció de govern no s'atura i en una reunió celebrada aquest dilluns al vespre ha posat sobre la taula alguns dels projectes i actuacions que es duran a terme abans de tancar l'any. Alguns d'aquests projectes són la licitació de la neteja dels edificis municipals o la licitació del Centre de Dia, un dels grans projectes de l'àmbit social i de la salut en què s'està treballant perquè pugui ser realitat. A aquests cal afegir el concurs públic per a la redacció del projecte del nou pavelló esportiu. Aquest equipament que completarà la remodelació de la zona esportiva ha d'estar en marxa en un any i mig i és un pas més en la voluntat de convertir Canyelles en un municipi esportiu.

Mor el pintor Jaume Brichfeus

2017 08 01 BrichfeusEl pintor Jaume Brichfeus ha mort aquest diumenge als 86 anys d'edat. L'artista vilanoví tenia una relació molt especial amb Canyelles, municipi pel qual tenia gran estima i debilitat. Va començar a pintar el 1943 i els temes rurals eren uns dels seus preferits, especialment els de la comarca. És per això que ja el 1949 pujava a pintar, en bicicleta, a Canyelles des de Vilanova. Al llarg de la seva trajectòria ha plasmat en les seves obres molts paratges i racons de Canyelles. Les seves continuades estades feien que, sovint, dormís a Cal Faló, i també que participés de manera activa en les activitats culturals del poble. També va fer amistat amb el pintor Ramon Sanvisens, i anaven sovint a pintar plegats.

L'estima que tenia per Canyelles el va portar a donar dues de les seves obres al fons pictòric municipal, dos olis que s'exhibeixen al saló de plens de l'Ajuntament. La primera obra és Un paisatge del poble de Canyelles vist des dels 'tres torrents',   una peça creada el 1980 i que va donar a l'Ajuntament el 2013. I un segon oli, Incendi de 1994 a la carretera de Sant Pere de Ribes, procedeix de la seva col·lecció privada i referència a les conseqüències de l'incendi que va patir Canyelles l'any 1994. La va cedir al fons pictòric municipal el 2015.

Canyelles també ha tingut sempre una gran estima per Brichfeus i el 2014 l'Ajuntament editava el llibre Racons de Montserrat. Pintures a l'oli, aquarel·la i llapis. Una obra que recull una cinquantena d'imatges de Montserrat plasmades pel pintor en format d'oli, dibuix o aquarel·la. Unes imatges acompanyades per poemes de diversos artistes de renom. Aquest llibre es va presentar públicament a Canyelles el maig del 2014.

L'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, ha lamentat molt profundament la pèrdua de Jaume Brichfeus, per la seva vàlua com a artista i pintor, però sobretot com a persona. Avui els colors de Brichfeus marxen de viatge, ha dit.