Queden ...
per la 15a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

La Mancomunitat enceta una campanya d'adopció d'animals sèniors

2017 02 20 CAADL'únic, absolut i millor amic que té l'home en aquest món egoista, l'únic que no el trairà ni negarà, és el seu gos. Aquesta és una part de l'elogi del gos pronunciat per l'advocat George Graham Vest, als Estats Units, en un judici per l'assassinat a sang freda d'un llebrer, el 1870. Amb els anys, aquesta frase s'ha fet popular com l'expressió per definir la relació dels gossos amb els seus propietaris. Una fidelitat que desgraciadament no es correspon amb determinades actituds humanes de desfer-se dels animals de companyia quan convé. En definitiva, l'abandonament manifesta manca de responsabilitat dels propietaris que genera molts inconvenients als animals però també de gestió d'aquest fenomen per part de les administracions i entitats animalistes.

Llegeix més...

Canyelles aprova un pressupost municipal destacat per les inversions i la participació de les persones

2017 02 14 PressupostosAhir, 14 de febrer de 2017, es van aprovar els pressupostos de l’Ajuntament de Canyelles. Segons l’Alcaldessa, Rosa Huguet, “hem aprovat els millors pressupostos per a Canyelles. I dic que són els millors perquè els hem fet comptant amb moltes persones ja que des del mes de setembre i fins el mes de novembre de 2016, hem fet més de vuit sessions que implicaven a diferents col·lectius a participar en l’elaboració del pressupost.”

Amb el present pressupost, el govern de l’Ajuntament continua apostant de forma molt nítida per tal de millorar la qualitat de l’espai públic i els serveis municipals, incrementar la despesa social, el foment de la reactivació econòmica i l’ocupació i els programes d’educació, cultura, joventut, gent gran i la cohesió social, així com les inversions en equipaments i infraestructures. “I tot i això ho farem sense apujar impostos i Mantenir la pressió fiscal global, tal com hem posat de manifest amb motiu de l’aprovació de les ordenances fiscal ja acordades pel Ple, sense incrementar la pressió fiscal als nostres veïns i veïnes, després d’uns quants ja de crisi econòmica que estem patint.”, apunta l’Alcaldessa.

Llegeix més...

El Parlament aprova crear la vegueria del Penedès

Imatge dels representants al ParlamentEl Ple va aprovar ahir a la tarda la Llei d'adaptació de la Llei de vegueries a la nova comarca del Moianès i a la creació de la vegueria del Penedès, per 94 vots a favor (JxSí, PSC, CSQP i CUP) i 34 en contra (C's i PPC). Així mateix, la cambra ha validat, per 65 vots a favor (JxSí i 4 diputats de la CUP), 60 en contra (C's, PSC, CSQP i PPC) i 5 abstencions (CUP), el decret de pròrroga pressupostària a l'espera del nous comptes per al 2017 i ha donat via lliure perquè tant un projecte del govern com una proposició de llei de la CUP per la igualtat de tracte i la no-discriminació i contra l'odi continuïn la tramitació parlamentària.
Aquesta iniciativa, que van presentar JxSí, el PSC, CSQP i la CUP, modifica la Llei de vegueries per crear la del Penedès, que inclourà els municipis de l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia, llevat de vuit municipis d'aquesta comarca. A més, inclou la nova comarca del Moianès a la vegueria de la Catalunya Central.

La Federació d'ADF Penedès Garraf presenta els seus projectes al ple de la Mancomunitat

2017 01 26 ADFDijous 26 de gener, en finalitzar en ple ordinari de la Mancomunitat, Ramon Torrents, vicepresident de la federació acompanyat de Xavier Xortó, secretari, han presentat als representants de la Mancomunitat la Federació d'Agrupacions de Defensa Forestal i els projectes que es proposen per al 2017.

Davant els alcaldes i regidors, Torrents ha destacat el suport dels ajuntaments en el manteniment de les diferents ADF del territori, així com ha valorat les tasques de prevenció que poden realitzar les ADF més enllà de l'actuació en l'extinció d'incendis.

L'explicació sobre el funcionament de la Federació, ha servit per posar de manifest que realitzen tasques que van més enllà de les actuacions de suport a l'extinció d'incendis, com ara el manteniment de punts d'aigua, els arranjaments de camins rurals, tasques de gestió forestal i reforestació, formació teòrica i pràctica en el mateix voluntariat i les accions de divulgació i conscienciació cap a la població.

Llegeix més...