Queden ...
per la 15a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

La Diputació de Barcelona suma recursos per acompanyar la ciutadania en les seves reclamacions per les clàusules terra

2017 03 16 ClausulesTerraLa Diputació de Barcelona ha sumat recursos extraordinaris per atendre directament la ciutadania en la defensa dels seus drets respecte a les clàusules terra de les hipoteques. En el marc de la celebració, del Dia Mundial del Consumidor, la Diputació, en col·laboració amb l’Ajuntament de Canyelles, ha portat a aquest municipi una Unitat Mòbil d’Informació al Consumidor (UMIC) per atendre les persones que han volgut adreçar a un tècnic de consum les seves consultes i reclamacions.

La diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, ha destacat que des de la Diputació «hem aglutinat esforços per atendre amb immediatesa una problemàtica molt concreta, que cal resoldre en un període curt de temps, i que afecta una part important de la ciutadania». I ha afegit que «la corporació dóna suport a tots els municipis en la defensa dels drets dels consumidors, tant als que tenen oficina de consum, com als 224 que no en tenen, on les UMIC porten l’oficina de manera itinerant».

Per la seva banda, l’alcaldessa de Canyelles, també presidenta de la Comissió de Comerç i Consum de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Rosa Huguet, ha valorat «l’impuls de la Diputació en aquest àmbit, el de consum, tan proper a la ciutadania, gràcies al qual un poble com Canyelles pot celebrar avui el Dia del Consumidor, sabent que compta amb aquest servei d’assessorament».

Llegeix més...

L'Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona dóna suport als afectats per les clàusules terra en contractes hipotecaris

2017 03 ClausulesTerraEn el marc de la celebració del Dia Mundial del Consumidor 2017, que es commemora aquest dimecres 15 de març, l’Ajuntament de Canyelles, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, habilita un servei d’acompanyament i suport als afectats per tal de facilitar-los una eina d’assessorament especialitzat en el procediment de reclamació establert.
Les clàusules terra son una condició establerta en alguns contractes de préstec hipotecari a interès variable que preveuen que, encara que el tipus d’interès baixi per sota d’un determinat valor establert per l’entitat bancària, la persona consumidora seguirà abonant el corresponent a aquest límit sense beneficiar-se de la baixa del tipus d’interès de referència, habitualment l’euríbor.
Després d’un llarg camí de reclamacions judicials, el Tribunal Suprem va dictaminar que moltes d’aquestes clàusules eren desproporcionades i poc transparents i les va declarar abusives. Finalment el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va imposar la devolució dels imports cobrats indegudament per les entitats bancàries als seus clients.

Llegeix més...

L'oficina mòbil d'informació al consumidor ha visitat Canyelles

Aquest passat dia 1 de març, l'OMIC ha visitat Canyelles. La propera visita serà el dia 3 de maig, al C. Bassa d'en Llot (prop de la Sala Multicultural, al costat de la parada de Taxi-Bus) de 10.30 h. a 13 h.

Aquesta oficina periòdicament ve almunicipi perquè els ciutadans que ho desitgin puguin fer les consultes relacionades amb l’àmbit dels drets dels consumidors (etiquetatge, compra-venda de vehicles, serveis post-venda, compres d’establiments, serveis diversos, etc), segons el programa de suport de les polítiques de consum de la Diputació de Barcelona al que el municipi de Canyelles està adherit.

Tanmateix, per qualsevol queixa o consulta també us podeu dirigir a l’oficina del consumidor de l’Ajuntament de Canyelles en horari d’oficina.

Amb la col·laboració de:

 

Torna l'oficina mòbil d'informació al consumidor

El proper dia 1 de març, al C. Bassa d'en Llot (prop de la Sala Multicultural, al costat de la parada de Taxi-Bus) estarà ubicada l’oficina mòbil del consumidor de 10.30h. a 13 h.

Aquesta oficina periòdicament ve al municipi perquè els ciutadans que ho desitgin puguin fer les consultes relacionades amb l’àmbit dels drets dels consumidors (etiquetatge, compra-venda de vehicles, serveis post-venda, compres d’establiments, serveis diversos, etc), segons el programa de suport de les polítiques de consum de la Diputació de Barcelona al que el municipi de Canyelles està adherit.

Amb la col·laboració de:

 

Dia Mundial Contra el Càncer

Dissabte, 4 de febrer, tornarà a celebrar-se internacionalment el Dia Mundial contra el Càncer, una cita marcada al calendari per conscienciar la societat de la importància de combatre aquesta malaltia. Amb tot, també és una jornada per exposar els avenços que, constantment, s’estan fent en aquesta línia. I enguany, l’anàlisi de les darreres dades de què disposa el Pla Director d’Oncologia sobre el càncer a Catalunya duu a una conclusió estadística: que la supervivència a un càncer a Catalunya ha crescut, de mitjana, un 7% en deu anys. En concret, la supervivència als 5 anys dels pacients diagnosticats amb càncer entre 1995 i 1999 va passar d’un 50,2% al 57,3% als diagnosticats entre els anys 2005-2007.

De fet, a Catalunya, des de 1994, la taxa d’incidència de càncer es manté estable tant en homes com en dones, mentre que la mortalitat mostra una disminució constant –un 1,3% anual en homes i un 1,14% en dones-, atribuïble en gran part als avenços en els tractaments d’alguns tumors. En concret, per sexes, aquesta supervivència creixent amb el pas dels anys ha passat del 35% per als homes diagnosticats entre 1985 i 1989, fins al 54% entre 2005 i 2007. Per a les dones, ha passat del 49% de les diagnosticades entre 1985 i 1989, fins al 62,5% entre 2005 i 2007.

Llegeix més...