Queden ...
per la 15a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

S'obre el termini de presentació de sol·licituds dels horts urbans

2017 05 08 HortsEl dilluns dia 15 de maig s'obre el termini de presentació de sol·licituds dels horts urbans que estarà obert durant un termini de dos mesos o sigui fins al divendres 14 de juliol.

Durant aquest termini, les persones interessades a poder ser adjudicatàries d'un hort urbà, hauran de presentar la corresponent sol·licitud escrita a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament, bé presencialment bé per mitjans informàtics.

Llegeix més...

La processionària del pi

2017 04 03 ProcessionariaLa processionària és un insecte autòcton, propi de la nostra zona climàtica i de l'entorn rural on es troba enclavat Canyelles, que afecta especialment als pins. És conegut per les files o processons que forma els seus individus i per les bosses penjants que construeixen a les branques dels arbres.

Durant els darrers anys està assolint a Catalunya l'expansió més gran de les darreres dècades a causa de les temperatures molt suaus de les darreres tardors/hiverns, el moment crític en el desenvolupament de les erugues.

Encara que, la majoria dels pins, rebroten quan es normalitzen les condicions meteorològiques, la processionària és un greu problema per les afectacions que causa a les persones, en forma de reaccions al·lèrgiques i urticàries, tant per contacte directe, com per l'aire. També afecta, sobretot, als gossos.

Llegeix més...

Impuls de la fauna a Canyelles

2017 03 30 FaunaCanyelles 01L’Ajuntament de Canyelles treballa per facilitar el funcionament natural de diferents espècies de Canyelles, a partir de diferents projectes enfocats cap a la fauna.

Aquests són els projectes en els que s'està treballant actualment:

- Creació i/o recuperació de basses i punts naturals d’aigua. Amb l’objectiu de fomentar l’educació ambiental i potenciar petites illes de vida que no només donen una empenta als amfibis i si no també a centenars d’altres espècies que depenen de l’aigua per sobreviure.

- Elaboració de caixes nius d’ocells. Ens trobem sovint que la nostra massa forestal no acaba de ser adequada per l’empara de nius d’ocells i de rapinyaires. D’aquesta manera s’afavoreix a la nidificació.

Llegeix més...

A Canyelles, colònies de gats controlades!

2017 03 29 ColoniesGats

Durant el passat 2016, s'han gestionat 16 colònies, que sumen més de 200 gats dels quals s'estan tenint cura. S'han portat a terme més de 120 esterilitzacions, entre gats i gates, i 27 adopcions.

En els darrers mesos/anys l'Ajuntament de Canyelles ha treballat estretament amb les entitats locals ADAC (Associació Defensa Animals de Canyelles) i Amics dels Animals-Huellas Felices, per la contenció de la població de gats de carrer. L'opció per la qual es va optar és per la gestió, control i manteniment de les colònies que es creen de manera natural. Aquestes intervencions perme­ten disminuir els problemes de superpoblació i garantir una adequada convivència de les persones amb aquests animals.

Llegeix més...