Queden ...
per la 16a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Cal anticipar-se al foc: la prevenció la realitzem els 365 dies de l’any

Imatge d'una actuació dels bombers

Cada any, l'Ajuntament recorda als propietaris de parcel·les no construïdes la necessitat de mantenir-les en condicions òptimes de vegetació perquè no esdevinguin un polvorí o siguin espais propiciadors de propagació d'un hipotètic foc o incendi. Si no es realitzen aquestes neteges, l'Ajuntament pot actuar d'ofici si considera que hi ha una situació de perillositat. No obstant això, aquesta intervenció, en tractar-se de propietats privades, en moltes ocasions pot comportar endegar procediments legals que poden fer retardar fins a 2 anys l'execució de la intervenció a la parcel·la. Per aquesta raó és fonamental la conscienciació i implicació de les persones propietàries. Seguint el PPI, periòdicament es neteja la xarxa viària bàsica del municipi, i a més es mantenen les franges de protecció d'incendis construïdes que tenen els nuclis habitats del municipi. Cal destacar que, tot i ser obligació dels propietaris de cada nucli, totes les franges existents i la seva conservació les ha finançat l'Ajuntament, fent un importantíssim esforç econòmic per mantenir la seguretat de tothom.
És oportú fer esment que tots els nuclis habitats que han finalitzat el seu procés urbanitzador tenen la corresponent xarxa d'hidrants d'incendi que serveix per a la recàrrega in situ d'aigua dels vehicles d'extinció. Paral·lelament a l'aplicació del PPI, s'ha redactat i homologat el Pla d'Actuació Municipal per a incendis forestals que és una eina organitzativa i procedimental que permet fer front a una situació d'emergència per incendi forestal. I en el mateix sentit, una eina municipal important per a la prevenció d'incendis forestals, que mereix menció especial, és l'Ordenança municipal de prestació del servei de neteja de parcel·les que es pot consultar a la web de l'ajuntament.
Finalment, i en aquest esforç per a minimitzar el risc d'incendis, cal tenir en compte que un possible focus de foc poden ser les deixalles abandonades al bosc o simplement fora dels contenidors corresponent. Des de l'Ajuntament de Canyelles fem una crida al civisme i a la responsabilitat de tots per mantenir el nostre municipi en òptimes condicions per viure'l i gaudir-lo.
A Canyelles, la lluita contra el foc comença a l'hivern