Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Canyelles, per la Mobilitat Sostenible

2018 09 setmanamobilitatsostenibleCanyelles s'adhereix, un any més, a la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra del 16 al 22 de setembre.

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema ‘Combina i mou-te!’, la Setmana del 2018 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també promou la utilització de diferents modes de transport segons el desplaçament.

Canyelles ja fa anys que treballa per promoure asepctes que millorir aquesta mobilitat sostenible i que propiciïn l'ús de vehicles més sostenibles o bé de conducció més eficient.

Així, algunes de les accions que s'han dut a terme en els darrers mesos han estat:

  • Adquisisicó i ús de bicicletes elèctriques municipals, en substitució del vehicle de motor, per als desplaçaments urbans dels treballadors municipals
  • Bonificacions municipals per a l'ús del transport públic d'unz zona
  • Arranjament de camins rurals del municipi per a la connexió entre els diversos nuclis del municipi
  • Punt de recàrrega per a vehicles elèctrics (a punt de posar-se en marxa)

La Setmana Europea de la Mobilitat se celebra amb activitats diverses arreu.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.