Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

La nova estació depuradora de Vora Sitges entra en funcionament

L’estació depuradora d’aigües residuals -EDAR- ubicada al final del Camí de Canyelles, al costat de la bassa d’aigua contra els incendis forestals, ha entrat en funcionament per donar servei a la zona nord-est de la urbanització Vora Sitges.

L’EDAR és una instal·lació autònoma que necessita molt poc manteniment i supervisió, amb un sistema d’alarmes automàtiques d’avís telefònic immediat als seus responsables. Les aigües residuals del sector al que dóna servei són conduïdes cap a la depuradora que les tracta, i les retorna al medi ambient complint els paràmetres exigits per la legislació vigent. 
L’entrada en funcionament de l’EDAR soluciona, definitivament, el problema ambiental més greu que tenia Canyelles. Històricament, el clavegueram de Vora Sitges presentava algunes deficiències importants que no complia els requeriments de l’Agència Catalana de l’Aigua. Per això, era imprescindible implantar una solució definitiva.

El desenvolupament del projecte d’urbanització de Vora Sitges hagués solucionat les esmentades dficiències, però va quedar aturat a petició dels propis veïns. Així, doncs, s’ha hagut de trobar camins de finançament alternatius que fèssin possible complir amb la legalitat.