Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

La campanya de vacunació de la grip, en marxa

2017 11 cartellcampanyagripEl Departament de Salut ha posat en marxa la campanya de vacunació contra la grip 2017-2018. L'objectiu és, fonamentalment, evitar les complicacions d'aquesta malaltia en les persones amb problemes de salut crònics, edat avançada o altres condicions que les fan especialment susceptibles als seus efectes.

És per això que s'adrecen especialment a:

-Persones de 60 anys d'edat o més.

-Persones internades en institucions tancades com poden ser residències geriàtriques.

-Adults i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, incloent-hi l'asma

-Adults i infants que han estat sotmesos a vigilància mèdica o hospitalització durant l'any anterior a causa de malalties cròniques metabòliques, malalties renals o hepàtiques cròniques, hemoglobinopaties i anèmies, asplènia, malalties neuromusculars greus o immunosupressió.

-Persones amb obesitat mòrbida.

-Infants i adolescents tractats durant llarg temps amb àcid acetilsalicílic.

-Dones embarassades

També s'adreça a persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d'alt risc, com professionals de la salut, treballadors d'institucions com residències geriàtriques o centres de malalts crònics, professionals d'assistència domiciliària a persones de risc o persones que conviuen amb persones d'alt risc, entre d'altres.

 

On cal anar a vacunar-se?

Les persones a les quals està indicada la vacuna poden rebre-la gratuïtament al seu centre d'atenció primària de salut.

La vacunació antigripal és una mesura de prevenció primària fonamental per prevenir la grip i les seves complicacions. Els virus de la grip canvien les seves característiques antigèniques amb facilitat d'una temporada a una altra i per mantenir l'efectivitat de les vacunes cal adaptar-les cada temporada ales soques de virus circulants. Les persones vacunades de la grip tenen una probabilitat més baixa de contagi, però s'ha de tenir en compte que un dels objectius principals de la vacunació no és només evitar la infecció, sinó la prevenció de les complicacions que pot suposar la infecció pel virus de la grip.