Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

L’Ajuntament de Canyelles inicia el procés per regularitzar Muntanya de Mar

L’enderroc d’uns edificis donarà pas a la reordenació de la urbanització. Part de la runa de la demolició s’utilitzarà com a base de l’aparcament de la piscina municipal. 


L’Ajuntament de Canyelles ha enderrocat set blocs de pisos de la urbanització Muntanya de Mar per poder iniciar el procés de regularització d’aquest nucli del municipi. Aquesta actuació permetrà reordenar i urbanitzar el sector, fet que facilitarà que les propietats es puguin escripturar o modificar (fer obres) i que els veïns puguin posar ordre als seus empadronaments.

Aquests habitatges que s’han enderrocat es van construir fa uns 40 anys de forma il•legal i sense llicència en una zona verda i no permetia que Muntanya de Mar es pogués desenvolupar amb normalitat. Fins ara, aquestes edificacions continuaven en construcció i mai van arribar a estar habitables ni hi van residir veïns.

L'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, s'ha mostrat satisfeta per la importància d'aquesta actuació, ja que "en tres mesos de govern hem aconseguit que es portés a terme el que la llei marcava des de fa uns 40 anys".

Amb l’enderroc d’aquests edificis -del qual s'ha fet càrrec el promotor de la urbanització-, l’Ajuntament de Canyelles disposarà d'un espai públic on replantarà i donarà continuïtat al bosc amb espècies autòctones. L'alcaldessa ha destacat que "cal recuperar l'entorn" i que "és important que hi hagi menys cases i més espai".


La runa serà reutilitzable

La runa que ha generat la demolició d’aquests edificis s'ha acumulat de forma provisional en un terreny propietat del promotor ubicat a la urbanització Les Palmeres, on es construirà la futura piscina municipal.

El promotor i l’Ajuntament han decidit acumular en aquest solar la runa per evitar la circulació continua de camions de gran tonatge i concentrar-los tots en un mateix dia. A banda de la dificultat de les màquines de gran tonatge que han treballat en l’enderroc per traslladar el material fins a l’abocador de residus per ser tractades.

Aquesta opció es va decidir al juliol i ha comptat amb tots els permisos perquè es desenvolupés com s’ha fet.

Un 1% aproximadament del material d’obra acumulat es triturarà i s’utilitzarà al mateix lloc on està com a base de l’aparcament de la piscina municipal.