fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Servei de Certificats Meteorològics

L'Ajuntament de Canyelles disposa d'un conveni amb el meteoròleg local per tal d'expedir Certificats Meteorològics. Aquests certificats poden ser d'ajuda a l'hora de fer les reclamacions corresponents a danys causats per factors naturals a les companyies asseguradores.

Per tal d'aconseguir aquests certificats podeu posar-vos en contacte amb l'oficina d'atenció al ciutadà (OAC). També podeu contactar amb el servei omplint el formulari que trobareu fent clic aquí.

Servei concentrat de recollida d'aigües residuals

L’Abocament d’aigües residuals al carrer contravé tota normativa vigent al respecte, tant a nivell municipal, com de Comunitat Autònoma i de l’Estat. Cal dir que realitzar aquests abocaments il·lícits d’aigües residuals a la via pública és sancionable, i d’acord amb l’article 20.2.d), de la Llei 6/1999, de 12 de juliol, pot correspondre a l’infractor una multa de fins a 6.010,12 euros.

Per tal d’evitar abocaments a la via publica i al medi ambient en els nuclis del municipi on no tenen encara enllestides les xarxes de clavegueram, l’Ajuntament disposa d’un servei de recollida d’aigües residuals a una empresa que, prèvia concertació del servei a l’Ajuntament, concretant dia i hora, farà el buidatge de fosses sèptiques i/o dipòsits.

La mesura que pretén fer menys gravosos els costos de l’obligació dels/les ciutadans/nes de realitzar periòdicament aquest buidatge. Amb prèvia concertació del servei a l’Ajuntament, concretant dia i hora, el servei provisional de recollida d’aigües residuals es farà de la següent manera:

Dies de recollida: els Dimecres de cada quinze dies.
Requisits: caldrà que els/les interessats/des tinguin les instal·lacions adequades per tal que es pugui fer la recollida amb els mitjans normals i sense que calgui fer treballs previs.
Pagament: el pagament s’efectuarà mitjançant ingrés bancari, i sempre per anticipat a la recollida de les aigües residuals.
Preu d’un Servei/1 buidatge : 90,48 € IVA INCLÒS ( NORANTA AMB QUARANTA-VUIT EUROS) serà per cada recollida d’un màxim de 5000 litres, profunditat màxima succió 4m longitud i longitud màxima de 20 m de mànega.

Terminis quinzenals per demanar el serveis: Dimarts a les 12 hores tancament del termini d’inscripció i pagament per acollir-se al servei de recollida de l’endemà dimecres.

Campanya de poda de 2011

Ja hem entrat a la tardor i amb ella arribarà una nova campanya de poda d’arbres i jardins tant públics com privats.

Com cada any, l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania el servei de recollida de restes vegetals a domicili que funciona tal i com explicarem a continuació:

- S’ha de passar per l’Ajuntament i manifestar a l’OAC la intenció de rebre el servei esmentat que es concreta en un número de saques per dipositar-hi les restes vegetals que es prevegi que es tindran. Les saques tenen una capacitat d’1 m3 cadascuna.
- Per cada saca s’han de pagar 5 € per a les 5 primeres. A partir de la 5a el cost baixa fins a 3 € la saca. Les restes vegetals s’hi ha de dipositar el més trinxades possible.
- Quan la persona usuària té les saques plenes, ha de trucar i demanar que els hi buidin. Atès que el servei de recollida es fa cada dilluns de l’any, habitualment el dilluns següent al dia que es sol·licita, es passa a recollir-les. Si la demanda es suficient i en èpoques concretes s’habilita un segon dia setmanal de recollida.

Us encoratgem  a fer ús d’aquest servei domiciliari ja que estalvia molts sobreeiximents dels contenidors de rebuig i abocaments incontrolats de restes als seus voltants. La neteja i bona imatge del municipi és cosa de tots.

L'Ajuntament de Canyelles estudia la reestructuració del servei de recollida de brossa

Des de la Regidoria de Medi Ambient s’està duent a terme un estudi, en profunditat, sobre el servei de la recollida de la brossa. La seva finalitat final serà, si finalment escau, reduir despeses amb la mínima incidència possible en la qualitat del servei.

Pel servei de recollida de la brossa un dels problemes més importants és la dispersió geogràfica dels diferents nuclis de població pel terme municipal. Aquesta realitat provoca que els contenidors s’hagin de distribuir segons criteris de distàncies i no per població, com passaria en una municipi on només hi hagués un nucli de població concentrat.

Ara mateix tenim més de 200 contenidors distribuïts en més de 100 punts del municipi. D’acord amb les dotacions oficials n’hi hauria prou per donar servei a  més de 15000 persones. D’aquests 100 punts d’aportació de residus, 30 són complerts (contenidors de rebuig + contenidors de selectiva) i 70 només tenen contenidors de rebuig. Per tant, en el 70% dels punts no hi ha possibilitat de reciclar si no és que la ciutadania fa l’esforç de abocar la selectiva en un altre punt on hi hagi els contenidors adients. Tot plegat comporta unes despeses de recollida insostenibles.

Com que, vista la despesa i la logística que demanaria, és impossible tenir a la via pública 100 punts d’aportació de residus complerts, que a dos anys vista s’hauran de veure incrementats per contenidors de matèria orgànica,  es fa imprescindible reduir despeses i  racionalitzar el servei i oferir a tothom la possibilitat real de reciclar.

Per tot plegat s’està estudiant la possibilitat de concentrar els contenidors en punts concrets de cada nucli de població de manera que quedessin, aproximadament, la meitat dels punts d’aportació existents ara mateix però, fent-los complerts cadascun d’ells.

Caldrà esperar a veure la valoració econòmica de la proposta, les possibilitats logístiques de tirar-ho endavant i l’estalvi econòmic que comportaria.