fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

En marxa el Pla de Vigilànciad'Incendis Forestals

2015 07 26 ADFIncendiOdena 02Es posa en marxa la campanya de vigilància d'incendis forestals de la Diputació de Barcelona
 
Estarà operatiu del 12 de juny al 30 d'agost
 
259 persones atendran més de 484.000 hectàrees forestals
 
 
 
El dispositiu d’aquest any 2020 constarà d’una plantilla de 259 persones que han estat contractades per la Diputació durant la campanya d’estiu. Aquestes persones atendran un total de 484.813 hectàrees forestals, que representen el 98,7 % de la superfície forestal de la demarcació de Barcelona. Cal recordar que l’horari de treball cobreix les hores de màxim perill d’incendi forestal i és el comprès entre les 12:30 i les 19:30 hores, durant tots els dies de la setmana del període establert.
Aquest dispositiu compta també amb la participació de 273 ajuntaments, 125 agrupacions de defensa forestal (ADF), 9 federacions d'agrupacions de defensa forestal i altres administracions per aquest objectiu comú. D’entre les novetats d’aquest any destaca la incorporació dels municipis de Sant Cugat del Vallès, Calaf, Cerdanyola del Vallès i Santa Maria de Besora; així com el nou disseny de la imatge dels 114 vehicles, que la Diputació ha contractat per la campanya, amb la voluntat, així, d’incrementar-ne la seva visibilitat.
 
Estructura operativa 
Els mitjans tècnics i humans del PVI 2020 es distribueixen en tres sectors de prevenció: Metropolità Nord, Metropolità Sud i Centre, que engloben l’equivalent a tres o quatre comarques.
A cada sector hi ha centres de control ubicats principalment als parcs de bombers de la Generalitat. En aquests centres de comunicacions hi ha un operador que està permanentment en contacte amb els punts de vigilància fixa i amb les diferents unitats mòbils d'informació i vigilància.
Els centres de control estan en contacte, a més a més, amb les diferents entitats relacionades amb la prevenció i extinció d’incendis, amb qui comparteixen informació i, en cas d’emergència, de manera més intensa. També mantenen una comunicació contínua amb el centre de control central ubicat a Barcelona, que centralitza la informació dels diferents sectors i la canalitza a la direcció del PVI.
El dispositiu té assignats, a més, operadors a la sala central del Cos d’Agents Rurals a Torreferrussa que mantenen contacte permanent amb el control central amb l’objectiu de que les incidències detectades pels informadors puguin arribar al Cos d’Agents Rurals, i a l’inrevés.
Els responsables del control gestionen l’operativa i fan el seguiment dels centres de control, les unitats mòbils d'informació i els punts de vigilància fixa del seu àmbit.
 
Coordinació amb altres entitats 
La campanya del PVI ressalta per la seva coordinació amb altres entitats relacionades amb la prevenció i extinció d’incendis, mitjançant les reunions de coordinació que es fan abans i, periòdicament, durant els mesos d’estiu.
A més existeixen diferents procediments i protocols d’actuació consensuats amb els Bombers de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra, les policies locals i les ADF.