fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Canyelles renova el conveni amb el Consell Comarcal per a la prestació dels serveis socials

2018 01 31 conveniserveissocialsccg2L'Ajuntament de Canyelles, juntament amb el de Cubelles i el d'Olivella, ha renovat amb el Consell Comarcal del Garraf el conveni de col·laboració per a la prestació dels serveis socials bàsics i altres programes relatius al benestar social i les polítiques d’igualtat, segons el contracte programa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

En la roda de premsa de presentació del conveni, celebrada aquest dijous, l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, va mostrar la seva satisfacció per la continuïtat i les millores dels convenis de serveis socials. Rosa Huguet va afirmar que és vital la importància que donem als serveis socials i a la feina que fa el Consell comarcal, és un retorn als municipis més petits que són els que més pateixen.  L’alcaldessa també va destacar que a Canyelles estem treballant amb polítiques d’increment en ajuts per a la infància.

Glòria García Prieto, presidenta del Consell Comarcal del Garraf, per la seva banda, va afirmar que aquests convenis consoliden el treball de cooperació aquest ens comarcal i els ajuntaments pel desenvolupament dels serveis socials. García va destacar que la prioritat d’aquests serveis és treballar per la justícia social, promoure el benestar del conjunt de la població i atendre les persones en situació d’especial necessitat social i de dependència, des de la proximitat dels municipis. En aquest sentit, la presidenta va explicar que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha establert un increment en la dotació dels recursos humans, un fet que permetrà atendre de manera més acurada totes les demandes dels municipis.

En el cas dels Equips Bàsics d’Atenció Social (EBAS) de Canyelles, Cubelles i Olivella, s’incorporaran dues persones que faran tasques administratives, una a jornada sencera i una altra a mitja jornada. Així mateix, l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) es complementarà amb la incorporació d’un/a educador/a social i un/a pedagog/a. Pel que fa al Servei d’Atenció a les Dones, s’ha ampliat a 35 hores setmanals per tal que la psicòloga encarregada del servei pugui tenir més presència als tres municipis.

 D’altra banda, està prevista la continuació de les mesures extraordinàries davant de situacions de necessitat, com les ajudes d’urgència social (habitatge, alimentació, salut, etc) i els ajuts per a persones en situació de pobresa energètica. El Departament també ha obert dues línies noves de col·laboració en matèria de plans i mesures d’igualtat per a persones LGBTI, així com plans i mesures d’igualtat en el treball.

El pressupost total per al prestació dels serveis socials als tres municipis pel 2018 és de 2’134.441,63 euros, dels quals el Consell Comarcal del Garraf aporta 1.752.938,76 euros, a través del contracte programa amb la Generalitat de Catalunya, Cubelles 207.065,19 euros, Canyelles 75.650,43 euros i Olivella 98.787,25 euros.

 Durant la roda de premsa, Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella, per la seva banda, va agrair l’ampliació dels equips de serveis socials perquè anirà en benefici de la població. Verdejo també va ressaltar el paper del dinamitzador de joventut amb la creació d’un espai per escoltar les inquietuds dels joves i va valorar molt positivament la coordinació entre les àrees d’ocupació i serveis socials per detectar situacions delicades i trobar-ne solucions.

D’altra banda, Rosa Fonoll, alcaldessa de Cubelles va agrair la gestió del Consell Comarcal del Garraf i es va mostrar satisfeta per l’augment dels equips de serveis socials, en concret per l’increment d’hores del Servei d’Informació i Atenció a les Dones i la incorporació una treballadora social més.

Finalment, Noemí Cuadra, consellera comarcal de serveis a les persones va explicar que des del nostre consell comarcal s’havia reclamat a la Generalitat la incorporació de personal administratiu als equips dels serveis bàsics per poder fer més atenció directa i atendre més famílies.