L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Èxit de la caminada solidària a favor de l'AFASAF

L'Ajuntament de Canyelles i el Govern de la Generalitat de Catalunya ajuden a l'Associació de Famílies amb infants amb Síndrome Alcohòlic Fetal, l'AFASAF, a donar a conèixer la problemàtica dels infants afectats per aquesta síndrome en una caminada solidària el passat dissabte amb l'assistència de més de 450 persones.

Els missatges de les autoritats van anar en la mateixa línia de treballar conjuntament per tal d'ajudar als infants i al seu entorn a detectar la síndrome d'una manera ràpida i ferma. Un dels principals problemes de les famílies és que, després de voltar per diferents especialistes, moltes vegades obtenen diagnòstics erronis.

L'Alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, va destacar que "des de les Administracions tenim deures. Hem d'actuar de manera serena però amb pas ferm". Huguet va prioritzar els passos a seguir per part de les administracions "el primer pas, doncs, ha de ser determinar quants infants provinents de l'adopció internacional estan afectats per aquesta síndrome, la qual cosa és imprescindible per dissenyar i implementar polítiques públiques eficaces".

Per part del Govern, la Directora de l'ICAA, Agnès Russiñol, va remarcar que "per treballar aquest projecte es proposa crear un grup de treball interdepartamental, on els departaments implicats puguin seguir les recomanacions científiques i mèdiques. L'objectiu és promoure el treball conjunt i compartit per abordar aquesta situació de manera global, minimitzar riscos i que les famílies puguin disposar de la màxima informació possible." La Presidenta de l'AFASAF, Teresa Núñez, va insistir en l'objectiu prioritari de l'associació que és "seguirem treballant de manera transversal amb molts professionals per aconseguir una unitat especialitzada per a la detecció de casos a l'Hospital de la Vall d'Hebron". El diputat d'Esport de la Diputació de Barcelona, Josep Salom va fer èmfasi en què "la SAF és una patologia per a tota la vida, ja que no té cura. D'aquí la importància de la prevenció i de la tasca d'entitats com l'Afasaf que hi treballen de manera molt intensa per eradicar-la."

El dia 9 de setembre va ser el DIA MUNDIAL de la SAF i en el marc d'impulsar el reconeixement social d'aquesta malaltia, l'Alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, va anunciar la signatura d'un conveni on quedin recollides actuacions com la cessió d'espais públics perquè l'associació es pugui reunir, la distribució de recursos, el treball conjunt amb el Govern o l'organització de la Caminada de dissabte a Canyelles.