L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

L'Ajuntament de Canyelles bonifica al 100% el Servei de Teleassistència Domiciliària

Dispositiu de Teleassistència de Televida

L’Ajuntament de Canyelles posa el Servei de Teleassistència Domiciliària a l’abast de tothom que el necessita, possibilitant el seu accés gratuït. Aquest és un servei que té un cost econòmic que l’Ajuntament està assumint fent un gran esforç, per poder-lo fer extensible a tothom. L’atenció individualitzada a les persones i, especialment a la gent gran, és una de les prioritats de l’equip de govern local, que treballa intensament per garantir el seu benestar, seguretat, qualitat de vida i salut. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament de Canyelles ha fet un pas més i bonifica al 100% el cost total del Servei de Teleassistència Domiciliària, que reben els usuaris empadronats al municipi i que actualment en són una seixantena.

 Una de les fites més importants és poder atendre les persones que, sense el nostre suport, difícilment podrien tenir una assistència i una atenció d’aquest tipus, ha assegurat l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet. El nostre tarannà és el de treballar per la igualtat social. Aquesta prestació és una més de les que s’ofereixen en el marc dels serveis d’atenció domiciliària al municipi, per facilitar que aquelles persones i famílies que es troben en situació de dependència o presenten algun tipus de necessitat especial, puguin romandre a la seva llar, afavorint el seu benestar. Des de l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Canyelles se’ls ofereix un conjunt d’atencions personals, d’ajuda a la llar i suport social.

Un dels col•lectius més vulnerables en aquest sentit és el de la gent gran, assegura Rosa Huguet, especialment en un municipi com Canyelles amb un terme municipal tan ampli i dispers, en què les dificultats de mobilitat són una problemàtica que es repeteix sovint. Hi ha moltes persones  que viuen soles i pateixen problemes de salut o mobilitat. I d’altres que, tot i viure acompanyades, també poden tenir dificultats. És per a aquestes persones que es va posar en marxa el Servei de Teleassistència, que té l’objectiu de donar seguretat, tranquil•litat i acompanyament. Funciona les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. Funciona a través de la línia telefònica i permet a l’usuari, davant d’una situació d’emergència i només prenent un botó, establir contacte verbal directe i immediat amb una central receptora, que li oferirà la resposta més adient a les seves necessitats.

Servei sense cost per a l'usuari. L'Ajuntament deroga l'ordenança que regula el cost

Tot i que l’Ajuntament de Canyelles ja venia assumint el cost íntegre d’aquest servei, ara ha fet un pas més ja que ha derogat definitivament l’ordenança municipal que regulava el seu  cost. La proposta s’ha aprovat en sessió plenària aquest dimecres amb el suport de l’equip de govern (PDeCAT) i els vots en contra de l’oposició (PSC i ERC). Seguim amb el nostre treball ferm per oferir importants bonificacions als ciutadans com el de la teleassistència, del qual es fa càrrec totalment l’Ajuntament, ha explicat l’alcaldessa.

Com accedir al servei

El Servei de Teleassistència l’ofereix l’Ajuntament de Canyelles, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Per poder accedir, la persona interessada o bé els seus familiars han d’adreçar-se als Serveis Socials de l’Ajuntament de Canyelles, qui són els responsables d’informar sobre les prestacions del servei i de valorar la idoneïtat del perfil d’acord amb els requisits establerts.

La Teleassistència és un servei universal però són destinatàries principals les persones grans i/o amb manca d’autonomia personal, que viuen soles permanentment o durant gran part del dia, o bé que viuen amb altres persones que presenten idèntiques característiques d’edat o fragilitat. El servei s’adreça a la població en general, però principalment es prioritzen persones amb les següents característiques: ser major de 80 anys, patir malalties cròniques, viure sol i/o tenir manca de xarxa social i/o familiar o tenir dificultats de mobilitat i/o risc de patir caigudes freqüents.

Per poder accedir al Servei de Teleassistència Domiciliària o rebre més informació cal adreçar-se a l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Canyelles, a través del telèfon 93 8973011 o bé a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..