Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

Canyelles se suma al Dia Mundial de la Dislèxia

2019 10 10 dislexiaEl 10 d'octubre se celebra el Dia Mundial de la Dislèxia. Canyelles se suma a les accions de suport a la campanya #UnidosPorLaDislexia, impulsada per la Federació Espanyola de Dislèxia i Altres Dificultats Específiques d'Aprenentatge (FEDIS).

Aquesta campanya pretén donar visibilitat a aquest trastorn de l'aprenentatge que afecta com a mínim a un 10% de la població i a quatre de cada sis abandonaments escolars.

La Dislèxia és un trastorn de l'aprenentatge de la lectoescriptura de caràcter persistent i específic que es dona en nens que no presenten cap condicionament psíquic ni sociocultural i l'origen del qual prové d'una alteració del neurodesenvolupament.

La dislexia no prové de cap discapacitat cognitiva, sinó que és una Dificultat Específica d'Aprenentatge (DEA) amb complicacions emocionals i funcionals.

Segons els darrers estudis, quatre de cada deu nens són dislèxics i no estan diagnosticats, per la qual cosa no poden integrar-se als itineraris escolars. El 40% de l'abandonament escolar està motivat per la dislèxia i el 66% del fracàs escolar està relacionat directament o indirectament amb aquest trastorn.