fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Comença el curs escolar 2023-2024 amb normalitat

2023 09 06 inicicursescolarEl nou curs escolar ha començat amb normalitat a Canyelles.

Un total de 584 alumnes d'educació infantil, primària i ESO han tornat a les classes aquest dimarts 6 de setembre.

Escola Sant Nicolau, Llar d'Infants Els Patufets i Institut Pla del Bosc estrenen el curs 2023-2024

Els estudis de Formació Professional es posen en marxa el 12 de setembre


Al voltant de 584 alumnes han començat aquest dimecres 6 de setembre el nou curs escolar a Canyelles. Ho han fet amb total normalitat a l’Escola Sant Nicolau, a la llar d’infants municipal Els Patufets i a l’Institut Pla del Bosc (alumnes de l’ESO). I el dimarts 12 de setembre ho faran els estudiants de Formació Professional de l'Institut Pla del Bosc (CFGM, PFI i IFE). Són, en total uns 700 alumnes els que inicien el curs aquest setembre a Canyelles.

ESCOLA SANT NICOLAU

El curs comença a l'escola Sant Nicolau amb un total de 324 alumnes i una única línia a P3.

Manté el Projecte Educatiu Ambients a P3-P4 i P5, que es va posar en marxa fa dos anys. Una nova metodologia d’aprenentatge en entorns estimulants on els infants es poden moure lliurement, escollir i desenvolupar-se d’una forma natural amb relació als seus interessos i motivacions. Són espais que respecten la diversitat i que tenen en compte en tot moment el ritme individual de cada infant. I a primària, es fan treballs globalitzats.

De la mateixa marxa s'implementa l’Innovamat als cursos superiors, Matemàtiques Manipulatives. Una nova metodologia d’impartir les matemàtiques més vivencial i creativa. També es dona impuls a la lectura (ILEC), la robòtica.

Des de l'Escola també es treballa pel benestar emocional de l'alumnat i famílies, desenvolupament del Projecte de Convivència i acció tutorial.

 

2022 09 05 escolasantnicolau

LLAR D’INFANTS MUNICIPAL ELS PATUFETS

La llar d'infants municipal Els Patufets inicia el curs amb 80 alumnes matriculats.

Des de fa dos anys s’han introduït novetats com nous elements de joc i elements de preservació de l'espai de nadons o la introducció d'idiomes en el projecte educatiu.

Es manté la gratuïtat de l'escolarització dels alumnes d'I2. La Generalitat finança cinc hores d'escolarització diàries durant el curs  i l'Ajuntament de Canyelles assumeix el cost de la sisena hora restant. De la mateixa manera, el Consistori també es fa càrrec del cost del mes de juliol.

2018 04 27 llarinfants

 

 

 

 

 

 

 

 

CONSELL D'INFANTS I CONSELL DE JOVES

El Consell d'Infants de Canyelles, creat fa dos anys tindrà continuïtat i se seguirà treballant en els projectes que ja estan en marxa, com la creació d'un carril bici que uneixi tots els nuclis educatius del municipi o la creació d'un parc de natura, entre d'altres. Enguany, també es manté el treball del Consell de Joves a l'Institut Pla del Bosc, que es va posar en marxa el curs passat, i que permet la continuació del treball iniciat pels alumnes que el curs passat feien sisè i que ara han passat a 1r d'ESO.

El Consell d'Infants està integrat per alumnes de 5è i 6è de l'Escola Sant Nicolau i es va constituir el febrer de 2022. Des d'aleshores l’Ajuntament de Canyelles i l'Escola Sant Nicolau treballen conjuntament en el funcionament d'aquest nou òrgan de participació ciutadana, que dona veu als més petits i que els permet conèixer com funciona l’Ajuntament i les institucions públiques, promovent els valors del diàleg, la negociació i el treball en equip. Els integrats del Consell d'Infants treballen en temes i propostes concrets, que després es tradueixen en accions a fer al municipi, que s'inclouran en el pressupost municipal. 

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA-INSTITUT PLA DEL BOSC

FORMACIÓ PROFESSIONAL AL CANYELLES ESPAI NATURA

  • CFGM d'Aprofitament i Conservació del Medi Natural
  • PFI  d'Auxiliar d'Activitats Forestals

Canyelles imparteix des de fa dos anys el CFGM d'Aprofitament i Conservació del Medi Natural.

Els estudis s'ubiquen des del setembre passat al Canyelles Espai Natura (Can Ferrer de Llacunalba), un equipament que es convertirà en el centre neuràlgic de la Formació Professional Agrària al municipi. Una trentena són les places adjudicades per la Generalitat a aquesta formació que s'imparteix en dos cursos. Hi ha un total de 19 alumnes a primer curs i d'11 alumnes al segon curs. 

En aquest espai també s'ubiquen a partir d'aquest curs els ensenyaments de PFI  d'Auxiliar d'Activitats Forestals, que Canyelles ofereix des del curs 2020-2021. I que acull aquest curs 16 alumnes.

La primera fase de rehabilitació de l'espai ja està totalment acabada i es disposa de dos mòduls, taller, laboratori i aules per donar resposta a les necessitats dels alumnes. Tots els espais estan ocupats tant per ús de l'alumnat com de professorat i consergeria.

L'adequació de la masia seguirà amb fases posteriors per acollir noves formacions de grau mitjà i superior. L’objectiu és anar implementant els estudis de la família agrària a altres especialitats com les activitats eqüestres, producció agropecuària, ramaderia i assistència animal, gestió forestal del medi natural, paisatgisme i medi rural, com també i tot un seguit d'activitats i projectes dins l'àmbit de la natura i el medi ambient.

  • IFE Cura d'Animals i Espais Verds

Per tercer any consecutiu, a més,  l’Institut Pla del Bosc acull els estudis d’IFE Cura d'Animals i Espais Verds. Aquests se seguiran impartint aquest curs al local social de Can Dori. S'implanta ja el quart curs d'aquesta formació que es desenvolupa en quatre anualitats. En total s'hi han matriculat 22 alumnes

2022 09 05 llacunalba

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA-ESO

Pel que fa a l'ESO, l’Institut Pla del Bosc inicia el curs amb uns 180 alumnes matriculats entre els quatre cursos d’ESO.

El Pla del Bosc és un institut de nova creació que va obrir portes el curs 2013-2014 amb dos cursos de 1r d'ESO. Actualment ofereixen els quatre cursos de l'ESO.

2017 03 02 InstitutCanyelles 03 

 

 

 

 

 

 

 

L’ARTÍFEX

L'Artífex, el Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans de Canyelles també posa en marxa el nou curs 2023-2024, amb una àmplia oferta formativa per a nous artesans i tallers per a infants i joves.

Pintura i dibuix, ceràmica, vidre, fang en volums, costura i puntes de coixí són les propostes per als adults. NOVETAT: MACRAMÉ

I per als infants i joves, l'oferta inclou tallers de pintura, cerámica i vidre. NOVETAT: ARTERÀPIA

La matrícula resta oberta i el curs s'ha iniciat el 6 de setembre

Els cursos que ofereix l’Artífex són de continuïtat anual, i de caràcter professional, on es combina la formació teòrica amb la pràctica, que imparteixen professors especialitzats i amb experiència. Una formació basada en els requisits del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) perquè aquells que ho desitgin puguin obtenir els certificats de professionalitat. Els alumnes es formen en el coneixement profund de les diferents tècniques de cada disciplina artística, en l’ús dels diversos materials i eines emprades en cada modalitat.

2019 09 13 presentacioartifex