fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

El Consell d'Infants aprova el recorregut del carril bici

2022 06 10 consellinfants52El Consell d'Infants ha aprovat el recorregut del futur carril bici de Canyelles.

En sessió plenària celebrada aquest divendres al matí, els alumnes de 6è de l'escola Sant Nicolau han aprovat la ruta definitiva d'aquest nou equipament.

En una sessió que ha tingut lloc a l'Ajuntament de Canyelles, presidida per l'alcaldessa Rosa Huguet, han tirat endavant la proposta de ruta,  que ha d'unir els tres punts del municipi on hi ha els centres educatius: nucli antic amb l'escola, la llar d'infants i l'institut; Can Dori a Califòrnia i el Canyelles Espai Natura a Llacunalba. La ruta a més, té una part de natura que passa per la zona del Pla del Bosc, recorrent alguns dels indrets més atractius del paisatge del municipi.

2022 06 10 consellinfants5

Precisament, els alumnes van fer dimecres una passejada en bicicleta seguint el recorregut proposat per al carril bici.

En la mateixa sessió plenària del Consell d'infants d'avui també s'ha aprovat l'adhesió de Canyelles com a municipi Amic dels Animals.

La proposta de creació d'un carril bici és en la que estan treballant els alumnes de 6è i es materialitzarà posteriorment en el pressupost municipal per fer-la realitat.

Una altra de propostes en què treballen els alumnes de 5è de primària en el Consell d'Infants és en la creació d'un parc familiar de natura. 

2022 06 08 passejadabiciconsellinfants4

2022 06 08 passejadabiciconsellinfants3El Consell d'Infants 

El Consell d'Infants està integrat per alumnes de 5è i 6è de l'Escola Sant Nicolau i està constituït des del 4 de febrer de 2022. S'han establert sis àrees o carteres, en què treballen els membres d'aquest nou òrgan: Comunicació, Cultura, Hisenda, Urbanisme, Esports i Salut.

Cada una de les carteres està representada  per dos consellers, als quals se sumen dos portaveus més, que fan el total de 14 representants del Consell d'Infants al plenari. Tenen al darrere, a més, un equip de tècnics, que són la resta de membres del Consell, amb qui es treballen conjuntament els temes plantejats. 

Òrgan de participació ciutadana

L’Ajuntament de Canyelles i l'Escola Sant Nicolau treballen conjuntament en el funcionament del nou Consell d’Infants, que dona veu als més petits i els permetrà conèixer com funciona l’Ajuntament i les institucions públiques, promovent els valors del diàleg, la negociació i el treball en equip. Els integrats del Consell d'Infants treballaran en temes i propostes concrets, que després es traduiran en accions a fer al municipi, que s'inclouran al pressupost municipal. 

El nou òrgan de participació ciutadana permet als més petits expressar les seves opinions, neguits i necessitats, presentar propostes i votar-les en una sessió plenària un cop cada dos mesos a l’Ajuntament.  Unes propostes que després es traduiran en accions concretes al municipi, i que es recolliran al pressupost municipal.