fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

El Consell d'Infants aprova ubicar el Parc de Natura a Llacunalba

2022 06 10 consellinfants5El Consell d'Infants ha aprovat ubicar el futur Parc de Natura a Llacunalba

En sessió plenària celebrada aquest dijous al matí, els alumnes de 5è de l'escola Sant Nicolau, han decidit, per unanimitat, que el futur parc estigui situat en uns terrenys que hi ha prop del Canyelles Espai Natura, a Llacunalba.

Després de la passejada que van fer dilluns per valorar les possibles ubicacions, finalment van decidir en una votació interna a classe, ubicar-ho en aquest espai. Un indret que s'ha ratificat en la sessió plenària celebrada a l'Ajuntament i presidida per l'alcaldessa Rosa Huguet. 

En la mateixa sessió també s'ha aprovat la declaració de Canyelles com a Municipi Amic dels Animals, una moció que s'aprovarà al setembre, amb la represa del curs escolar i del treball del Consell d'infants.

Aquesta proposta de Parc de Natura se suma a l'aprovada la setmana passada pels alumnes de 6è del recorregut que tindrà el futur carril bici. Aquest unirà els tres punts del municipi on hi ha els centres educatius: nucli antic amb l'escola, la llar d'infants i l'institut; Can Dori a Califòrnia i el Canyelles Espai Natura a Llacunalba. 

2022 06 16 passejadaconsellinfants5parc

2022 06 13 passejadaconsellinfants5eEl Consell d'Infants 

El Consell d'Infants està integrat per alumnes de 5è i 6è de l'Escola Sant Nicolau i està constituït des del 4 de febrer de 2022. S'han establert sis àrees o carteres, en què treballen els membres d'aquest nou òrgan: Comunicació, Cultura, Hisenda, Urbanisme, Esports i Salut.

Cada una de les carteres està representada  per dos consellers, als quals se sumen dos portaveus més, que fan el total de 14 representants del Consell d'Infants al plenari. Tenen al darrere, a més, un equip de tècnics, que són la resta de membres del Consell, amb qui es treballen conjuntament els temes plantejats. 

Òrgan de participació ciutadana

L’Ajuntament de Canyelles i l'Escola Sant Nicolau treballen conjuntament en el funcionament del nou Consell d’Infants, que dona veu als més petits i els permetrà conèixer com funciona l’Ajuntament i les institucions públiques, promovent els valors del diàleg, la negociació i el treball en equip. Els integrats del Consell d'Infants treballaran en temes i propostes concrets, que després es traduiran en accions a fer al municipi, que s'inclouran al pressupost municipal. 

El nou òrgan de participació ciutadana permet als més petits expressar les seves opinions, neguits i necessitats, presentar propostes i votar-les en una sessió plenària un cop cada dos mesos a l’Ajuntament.  Unes propostes que després es traduiran en accions concretes al municipi, i que es recolliran al pressupost municipal.