fbpx
Queden ...
per la 22a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

El Consell d'Infants declara Canyelles poble Amic de la Gent Gran

2022 10 27 consellinfants6eEl Consell d'Infants ha aprovat declarar Canyelles com a poble Amic de la Gent Gran en la primera sessió plenària del curs 2022-2023.

El Consell d'infants ha reprès l'activitat en aquest nou curs i aquest dijous s'ha celebrat a l'Ajuntament de Canyelles, la primera sessió plenària del grup de 6è, presidida per l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet.

A banda de declarar Canyelles com a poble Amic de la Gent Gran, aquesta nova sessió plenària ha servit també per mostrar els nous avenços en el treball que els alumnes de 6è estan fent en la seva proposta de crear un parc de natura a Canyelles. És una proposta que va néixer durant el curs passat i que els alumnes segueixen desenvolupant ara amb noves propostes sobre aquest futur equipament, com el nom, elements que ha d'incloure... El curs passat ja es va decidir que la ubicació seria prop del Canyelles Espai Natura, a Llacunalba.

Podeu llegir la declaració de Canyelles, poble Amic de la Gent Gran en el següent enllaç:

CANYELLES, POBLE AMIC DE LA GENT GRAN

El Consell d'Infants 

El Consell d'Infants està integrat per alumnes de 5è i 6è de l'Escola Sant Nicolau i està constituït des del 4 de febrer de 2022. S'han establert sis àrees o carteres, en què treballen els membres d'aquest nou òrgan: Comunicació, Cultura, Hisenda, Urbanisme, Esports i Salut.

Cada una de les carteres està representada  per dos consellers, als quals se sumen dos portaveus més, que fan el total de 14 representants del Consell d'Infants al plenari. Tenen al darrere, a més, un equip de tècnics, que són la resta de membres del Consell, amb qui es treballen conjuntament els temes plantejats. 

Enguany a més, també es constitueix el Consell de Joves amb els alumnes de 1r de la ESO, cosa que permetrà als alumnes continuar amb la feina iniciada el curs passat quan feien 6è a l'escola Sant Nicolau.

Òrgan de participació ciutadana

L’Ajuntament de Canyelles i l'Escola Sant Nicolau treballen conjuntament en el funcionament del nou Consell d’Infants, que dona veu als més petits i els permetrà conèixer com funciona l’Ajuntament i les institucions públiques, promovent els valors del diàleg, la negociació i el treball en equip. Els integrats del Consell d'Infants treballaran en temes i propostes concrets, que després es traduiran en accions a fer al municipi, que s'inclouran al pressupost municipal. 

Aquest òrgan de participació ciutadana permet als més petits expressar les seves opinions, neguits i necessitats, presentar propostes i votar-les en una sessió plenària un cop cada dos mesos a l’Ajuntament.  Unes propostes que després es traduiran en accions concretes al municipi, i que es recolliran al pressupost municipal.