El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

Els alumnes de 5è de l'escola Sant Nicolau fan una donació al CAAD com a cloenda del CUEME

2019 06 10 cuemeCAAD

Els alumnes de cinquè de primària de l'Escola Sant Nicolau de Canyelles han fet una donació de material al CAAD com a cloenda del projecte CUEME d'aquest curs.

Han destinat el 10% dels guanys obtinguts amb les seves cooperatives a aquest Centre d'Acollida d'Animals

Per segon any consecutiu, l'escola Sant Nicolau ha pres part d'aquest projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME), que impulsa l’Ajuntament de Canyelles, el servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona i que té per objectiu fomentar la cultura emprenedora dels alumnes, als quals permet, durant un curs escolar, crear i gestionar una cooperativa.

El projecte s’inicia i finalitza en un curs escolar, durant el qual constitueixen una empresa, dissenyen un producte, el produeixen i, finalment, el venen en una fira o mercat local. Els infants treballen en equip i simulen la constitució d’una cooperativa fent diferents tallers en què es tracten aspectes diversos com el finançament o el disseny d’una imatge corporativa. També aprenen a fer diferents tràmits administratius i presenten el seu projecte a l’Ajuntament. La venda en el mercat o fira local els permet posar en pràctica els aprenentatges i habilitts que han treballat durant el curs.

2019 06 10 cuemeCAAD22019 06 10 cuemeCAAD3

Durant aquest curs, els grups de cinquè de l'escola han constituït tres cooperatives: Dogfivea (5è A), Artanimals (5è B) i Àrea 5 (5è C), que han fet manualitats  i objectes de decoració a partir de materials reciclats, que posteriorment van vendre en una parada del certamen multisectorial VADE Fires,  el 12 de maig. En els tres casos, van decidir que un 10% dels beneficis obtinguts es destinaran a entitats animalistes, i més concretament al Centre d'Acollida d'Animals de Companyia del Garraf i el Penedès (CAAD), gestionat per la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Aquest dilluns, com a cloenda del projecte han fet una visita al CAAD i han fet la donació de material divers al centre com transportins d'animals, menjar especial per a cadells de gat, pinso per a gossos, raspalls... Allà han estat rebuts pels tècnics del centre i han estat acompanyats per la presidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf i alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’alcaldessa Rosa Huguet els ha felicitat per la iniciativa i els ha encoratjat a seguir treballant. Els ha recordat la importància del treball en comú i que l’èxit està vinculat a l’esforç. Cap empresa no pot tirar endavant sense el treball i la implicació de tothom, ha assegurat. L’alcaldessa Rosa Huguet, també presidenta de la Mancomunitat Penedès Garraf, els ha animat a seguir estudiant i formant-se i ha destacat la importància que aquest projecte té perquè els infants comencin a conèixer la dificultat del procediment per tirar endavant una empresa, gràcies a una eina magnífica, el projecte CUEME, que la Mancomunitat i la Diputació ens donen.  Huguet ha afegit que, com a Ajuntament, és Il•lusionant poder participar i donar suport al projecte. És molt maco i també el fet que una part dels guanys es destinin a associacions animalistes, un tema molt important per a Canyelles, un municipi amb molta sensibilitat pels temes de medi ambient i de protecció dels animals.

L’alcaldessa els ha lliurat el CIF corresponent que acredita que les cooperatives són oficials i els ha desitjat que els projectes emprenedors que ara comencen sigui un èxit. Prèviament a la visita a l’Ajuntament per demanar els permisos, els infants del Sant Nicolau, de forma democràtica, tal com s’organitza una cooperativa, han estat treballant les diferents formes jurídiques, l’objecte social d’aquesta, el capital social, i altres aspectes.

Podeu veure la notícia de Canal Blau a continuació: