El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

Els alumnes de l'Institut Pla del Bosc, a les proves Cangur de Matemàtiques

2021 03 18 provescangur2Una trentena d'alumnes de l'Institut Pla del Bosc han participat en una nova edició de les Proves Cangur de Matemàtiques, que es fan a tot Catalunya. 

Aquest dijous 18 de març s'ha fet la fase local del concurs. A Canyelles, els alumnes de tots els cursos han participat a les proves, que s'han fet per torns a la Sala Multicultural.

 

 

PROVES CANGUR

Les Proves Cangur són un conjunt de reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada amb diverses opcions de resposta per a cada problema. A més, en tots els casos, els participants les han de completar sense calculadora.

Les Proves Cangur van començar a realitzar-se als anys 80 a Austràlia. Actualment més de 60 paisos les organitzen, dins d'un programa que es coneix com Kangourou sans Frontières.

Al nostre país se celebra des de l'any 1999 per a alumnes de 3r d'ESO a 2n batxillerat. L'any 2015 s'hi van incorporar els alumnes de cinquè i sisè de primària; i l'any 2016 ho van fer els de primer i segon d'ESO.

Al lloc web cangur.org podeu trobar informació de les proves des de 1999, activitats per practicar-les, i d'altres concursos relacionats, entre d'altres.