fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Ple de Constitució del Consell d'Infants de Canyelles

2022 02 04 constitucioconsellinfantstotsweb2El Consell d'Infants de Canyelles ha quedat constituït aquest divendres 4 de febrer.

En una sessió plenària inicial, els 14 representants del nou òrgan de participació ciutadana, han pres possessió del càrrec.

 

El Consell d'Infants està integrat per alumnes de 5è i 6è de l'Escola Sant Nicolau. S'han establert sis àrees o carteres, en què treballaran els membres d'aquest nou òrgan:Comunicació, Cultura, Hisenda, Urbanisme, Esports i Salut.

Cada una de les carteres està representada  per dos consellers, als quals se sumaran dos portaveus més, que fan el total de 14 representants del Consell d'Infants al plenari. Tenen al darrere, a més, un equip de tècnics, que són la resta de membres del Consell, amb qui es treballaran conjuntament els temes que es plantegin. 

La sessió d'investidura ha tingut lloc a la Sala Multicultural i ha estat presidida per l'alcaldessa de Canyelles Rosa Huguet. Hi han assistit una bona representació dels alumnes de l'escola Sant Nicolau i també representants del govern municipal, com la regidora del Consell d'Infants i adjunta d'Ensenyament, Marta Romero;  la d'Associacions i Entitats, Carme Massana; i la de Polítiques d'Igualtat, Carmen Pilar Jelonch

Òrgan de participació ciutadana

2022 02 04 constitucioconsellinfantsweb1

 

 

 

 

 

 

 

 

L’Ajuntament de Canyelles i l'Escola Sant Nicolau treballen conjuntament en la creació i funcionament del nou Consell d’Infants, que dona veu als més petits i els permetrà conèixer com funciona l’Ajuntament i les institucions públiques, promovent els valors del diàleg, la negociació i el treball en equip. Els integrats del Consell d'Infants treballaran en temes i propostes concrets, que després es traduiran en accions a fer al municipi, que s'inclouran al pressupost municipal. 

La pandèmia va obligar a aturar el procés de creació d'aquest òrgan, iniciat el curs 2019-2020. En aquell moment fins i tot es van escollir els alumnes que en formarien part, però l'esclat de la pandèmia i el confinament no va permetre que el Consell d'Infants comencés a funcionar com estava previst. Ara, el projecte s'ha posat en marxa de nou. 

El nou òrgan de participació ciutadana permetrà als més petits expressar les seves opinions, neguits i necessitats, presentar propostes i votar-les en una sessió plenària un cop cada dos mesos a l’Ajuntament.  Unes propostes que després es traduiran en accions concretes al municipi, i que es recolliran al pressupost municipal.

L'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet ha agraït l'esforç i la implicació de l'escola Sant Nicolau en aquesta iniciativa i ha reiterat la importància de donar veu als infants i joves i afavorir la participació ciutadana. Amb aquest objectiu es va crear en aquesta legislatura la regidoria del Consell d'Infants, i també del Consell de Joves. En la sessió inaugural, l’alcaldessa Rosa Huguet, ha felicitat els integrats del Consell d'Infants, els ha encoratjar a treballar junts perquè és molt important saber què voleu i a gaudir d'aquesta nova experiència que els permetrà conèixer com treballem des de l'Ajuntament els projectes que es vagin plantejant.

Plens cada dos mesos

El ple del Consell d’Infants està integrat per 14 alumnes de 5è i 6è de primària. Es reuniran en sessió plenària cada dos mesos a l’Ajuntament i s’estructuran en diverses àrees, simulant les regidories. Es portaran a debat i votació diverses propostes en què treballaran durant els dos mesos previs a les sessions, i que després es traduiran en accions concretes a dur a terme al municipi. 

S'han establert sis àrees (simulant les regidories) amb dos representants  cadascuna (Comunicació, Esports, Urbanisme, Hisenda, Cultura i Salut), a banda de la creació de la figura de dos portaveus. A aquests membres del plenari, s’afegeixen altres figures com la dels tècnics municipals, el secretari o el tresorer.