fbpx
Queden ...
per la 22a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Canyelles estrena estudis de Grau Mitjà en el nou curs escolar que comença amb normalitat a tots els centres educatius del municipi

2021 09 13 CFGMLesPalmeres1La posada en marxa del CFGM d'Aprofitament i Conservació del Medi Natural és la principal novetat de la tornada a l'escola a Canyelles.

Tots els centres educatius de Canyelles han començat aquest dilluns amb normalitat el nou curs

 

 

 

INSTITUT PLA DEL BOSC ESTRENA CFGM D'APROFITAMENT I CONSERVACIÓ DEL MEDI NATURAL

Canyelles posa en marxa nou curs escolar amb una novetat molt important, l'estrena dels estudis de CFGM d'Aprofitament i Conservació del Medi Natural a l'Institut Pla del Bosc.

Els estudis s'impartiran a la Masia de Can Ferrer de Llacunalba (Canyelles Espai Natura), tot i que provisionalment durant els aproximadament 15 primers dies les classes s’impartiran al local social de Les Palmeres, que està a tocar, ja que s’estan enllestint els treballs de la primera fase d’adeqüació de la masia.

El curs a la masia començarà amb dues aules i dos mòduls per poder donar resposta a les necessitats de l’alumnat (per aquest curs una aula, un taller i un laboratori) S’ha incorporat un nou membre a l’equip directiu de l’Institut Pla del Bosc per coordinar la FP. Ara l’equip directiu té 5 persones.

La Generalitat ha adjudicat 30 places a aquests estudis que s'imparteixen en dos cursos.

Canyelles Espai Natura

El Canyelles Espai Natura (ubicat a la històrica Masica de Can Ferrer de Llacunalba) serà el centre neuràlgic de la la Formació Professional al municipi. L’objectiu és anar implementant els estudis de la família agrària a altres especialitats com les activitats eqüestres, producció agropecuària, ramaderia i assistència animal, gestió forestal del medi natural, paisatgisme i medi rural, com també i tot un seguit d'activitats I projectes dins l'àmbit de la natura i el medi ambient.

ESO

Pel que fa l'ESO, l’Institut Pla del Bosc inicia el curs amb 193 alumnes matriculats entre els quatre cursos d’ESO.

IFE I PFI

Per segon any consecutiu, a més,  l’Institut Pla del Bosc acull els estudis d’IFE i PFI. Aquests s’imparteixen al local social de Can Dori. En total s’hi han matriculat 30 alumnes.

Enguany s’imparteixen 1r i 2n d’IFE Auxiliar en Cura d'Animals i Espais Verds , que és una FP adaptada, que té un total de quatre cursos. I també acull novament els estudis de PFI d’Auxiliar d’Activitas Forestals.

 

ESCOLA SANT NICOLAU

El curs comença a l'escola Sant Nicolau amb un total de 352 alumnes. Com a novetat hi ha la incorporació del Projecte Educatiu Ambients a P3-P4 i P5. Una nova metodologia d’aprenentatge en entorns estimulants on els infants es poden moure lliurement, escollir i desenvolupar-se d’una forma natural en relació als seus interesaos i motivacions. Són espais que respecten la diversitat i que tenen en compte en tot moment el ritme individual de cada infant.

I una altra novetat és la posada en marxa de l’Innovamat als cursos superiors. Una nova metodologia d’impartir les matemàtiques més vivencial i creativa.

 

LLAR D’INFANTS MUNICIPAL ELS PATUFETS

La llar d'inants municipal Els Patufets va iniciar el curs el 6  de setembre. Acull uns 40 nens matriculats.

Des del curs passat, s’han introduït novetats com nous elements de joc i elements de preservació de l'espai de nadons o la introducció d'idiomes en el projecte educatiu.

 

 L’ARTÍFEX

L'Artífex, el Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans de Canyelles també posa en marxa el nou curs 2021-2022, amb noves propostes formatives per a nous artesans i tallers per a infants i joves.

El curs de Pintura, dibuix i il·lustració és la principal novetat per als adults. I per als infants i joves, s’ha incorporat un nou Taller de pintura, dibuix i elements de Festa Major. Aquestes ofertes formatives se sumen a les que ja ofereix habitualment l'Artífex, que són ceràmica, vidre, fang en volums, pintura, costura i puntes de coixí per als adults. I vidre, pintura, ceràmica, manualitats creatives i fang en volums, per als infants I joves. De moment, s’hi han matriculat uns 50 alumnes. La matrícula resta oberta.

Els cursos que ofereix l’Artífex són de continuïtat anual, i de caràcter professional, on es combina la formació teòrica amb la pràctica, que imparteixen professors especialitzats i amb experiència. Una formació basada en els requeriments del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) perquè aquells que ho desitgin puguin obtenir els certificats de professionalitat. Els alumnes es formen en el coneixement profund de les diferents tècniques de cada disciplina artística, en l’ús dels diversos materials I eines emprades en cada modalitat