fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Tot a punt per a l’inici del curs escolar a Canyelles

Comença un nou curs escolar pels nens i nenes de Canyelles. La llar d’infants els Patufets, i l’escola Sant Nicolau i l’INS Pla del Bosc acullen més de 600 alumnes d’edats  compreses entre els 0 i 15 anys.

Els equipament municipals com el Gimnàs Municipal Escolar funcionen ja a ple rendiment i els alumnes de l’escola Sant Nicolau, així com de l’ Institut Pla del Bosc faran ús de les instal·lacions en horari de l’assignatura d’educació física. 

Durant les vacances escolars l’Ajuntament de Canyelles ha realitzar diversos arranjaments i tasques de manteniment en els centres escolars ja sigui en espais com els patis o les aules que acolliran els infants i joves a partir del 14 de setembre. Aquest curs 2015-2016 s’impartirà a l’institut de Canyelles 3r d’ESO per donar continuïtat al cicle d’estudis dels alumnes. Per això, al llarg d’aquest estiu s’han dut a terme una sèrie d’adequacionsni millores, donant continuïtat a les actuacions per facilitar els aprenentatges de les competències digitals, tant importants en la societat actual com: instal·lació de pissarres digitals, connexió WI-FI i ordinadors a les aules.

Amb les obres d’aquest estiu finalitza la consolidació de l’edifici principal de l’antiga escola Sant Nicolau en el nou Institut Pla del Bosc amb la seva plena capacitat. El 1r curs d’ ESO s’iniciarà amb totes les places ofertades cobertes, mostra de que la majoria de joves canyellencs en edat d’inici a l’ensenyament secundari escullen estudiar al seu municipi i la seves famílies valoren la qualitat del projecte educatiu de l’ Institut Pla del Bosc. 

Per tercer any consecutiu, l’AMPA del Institut Pla de Bosc, en col·laboració amb l’àrea d’ensenyament iniciaran durant el mes d’octubre un ampli ventall d’activitats extraescolars sota el nom de “Club Pla del Bosc” que complementaran la formació i el lleure dels infants i joves de Canyelles. 

Es realitzaran classes d’ idiomes com l’anglès, el francès, l’alemany, així com reforç escolar de totes les àrees escolars, a més d’informàtica. L’educació musical pren protagonisme també en activitats com el cant o els instruments. A més, els joves podran gaudir d’activitats lúdiques com esports i natura o bé iniciar-se en esports com el voley. 

La llar d’infants Municipal els Patufets iniciarà el curs el 4 de setembre, enguany continuarà oferint serveis per a poder atendre millor les necessitats dels infants i les seves famílies. Un d’aquests serveis és el tren de tots colors integrat per l’espai nadó, l’espai familiar, l’espai de joc i el servei de canguratge. Aquests són serveis educatius on compartir experiències sobre educació i  criança acompanyats de professionals.  

Com a novetat d’aquest curs 2015-2016 destaca la posada en marxa de la web de la llar d’infants, la creació d’uns racons de jocs simbòlic fixos, així com el desenvolupament d’un projecte de treball de les emocions amb els infants. 

Pel que fa als arranjaments cal destacar que també s’han dut a terme millores com  la instal·lació de gespa artificial en una part del pati i la creació d’un sorral. 

 

A més de la formació reglada, també s’ofereix a Canyelles formació per a adults, amb idiomes com l’Alemany, cursos subvencionats per l’Ajuntament, o bé l’escola d’arts i oficis L’Artífex, Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans de Canyelles que pretén esdevenir un motor de promoció i desenvolupament local.

La finalitat és formar professionals amb les competències necessàries en l’ofici escollit per a que tinguin més oportunitats laborals.

Els cursos de l’Artífex estan gestionats per l’Associació d’Artesans de Canyelles, entitat creada pels artesans que exerceixen de formadors i integrada pel propis formadors i pels alumnes dels cursos que s’imparteixen.

L’Associació neix amb el propòsit de mantenir i promoure l’artesania del nostre entorn. L’artesania és una de les activitats que manté un fort arrelament amb la identitat del territori i forma part de la cultura tradicional d’un poble. Pretenem divulgar i fomentar el coneixement de les tècniques i els oficis per evitar el seu oblit i facilitar el seu desenvolupament.

Ha començat el període de preinscripcions per als cursos de l’Artífex que s'iniciaran a l’octubre. Les inscripcions es poden fer al mateix Ajunament, al web municipal es troba el formulari d’inscripció.

Totes aquestes millores i actuacions entren dintre del projecte global d’ensenyament d’aquesta nova legislatura.