fbpx
Queden ...
per la 22a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Trobada d'inici de curs amb l'equip directiu l'escola Sant Nicolau

2022 09 22 reunioequipescolaL'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, ha mantingut aquest dimarts una trobada amb l'equip directiu de l'escola Sant Nicolau, davant l'inici del nou curs escolar. En aquesta trobada s'han compartit els projectes i el que esdevindrà el curs 2022-2023 a l''escola de Canyelles. 

El curs comença a l'escola Sant Nicolau amb uns 350 alumnes. Destaca la implantació del Projecte Educatiu Ambients a P3-P4 i P5, que es va posar en marxa el curs passat. Una nova metodologia d’aprenentatge en entorns estimulants on els infants es poden moure lliurement, escollir i desenvolupar-se d’una forma natural en relació als seus interessos i motivacions. Són espais que respecten la diversitat i que tenen en compte en tot moment el ritme individual de cada infant.

De la mateixa marxa s'implementa l’Innovamat als cursos superiors. Una nova metodologia d’impartir les matemàtiques més vivencial i creativa. El centre fa una aposta, a més, per la implementació de les competències digitals dels alumnes.

A l'Escola Sant Nicolau, d'altra banda, aquest curs es comença a aplicar progressivament el nou curriculum de la Generalitat de Catalunya i, entre altres accions, s'incorporen dues tardes de treball globalitzat i capses d'aprenentatge.

A tot això cal afegir que ha estat dotada  per part de la Generalitat del SIEI (Suport Intensiu per a l’Escolarització Inclusiva. Els SIEI són dotacions extraordinàries de professionals que s’incorporen a les plantilles d’escoles i instituts com a recursos intensius per atendre els alumnes amb necessitats educatives especials que ho necessitin. El SIEI és un recurs per al centre, que se suma als suports universals i addicionals pera la inclusió.

Consell d'infants.

Un altre dels projectes que estan en marxa a l'escola Sant Nicolau és el CConsell d'Infants de Canyelles. Creat el curs passat tindrà continuïtat enguany i se seguirà treballant en els projectes iniciats, com la creació d'un carril bici que uneixi tots els nuclis educatius del municipi o la creació d'un parc de natura. Enguany, a més, es crearà el Consell de Joves a l'Institut Pla del Bosc, la qual cosa  permetrà la continuació del treball iniciat pels alumnes que el curs passat feien sisè i que ara han passat a 1r d'ESO.

El Consell d'Infants està integrat per alumnes de 5è i 6è de l'Escola Sant Nicolau i es va constituir el febrer de 2022. Des d'aleshores l’Ajuntament de Canyelles i l'Escola Sant Nicolau treballen conjuntament en el funcionament d'aquest nou òrgan de participació ciutadana, que dona veu als més petits i que els permet conèixer com funciona l’Ajuntament i les institucions públiques, promovent els valors del diàleg, la negociació i el treball en equip. Els integrats del Consell d'Infants treballen en temes i propostes concrets, que després es tradueixen en accions a fer al municipi, que s'inclouran en el pressupost municipal.