fbpx
Queden ...
per la 22a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Visita al Canyelles Espai Natura del director de Serveis Territorials d'Educació i del Director General d'FP

2022 11 02 visitaFPllacunalba1 copiaVisita aquest dimecres del director general de l'FP Àngel Luis Miguel, i del director de Serveis Territorials d'Educació a la Vegueria Penedès, Josep Maria Colomé, al Canyelles Espai Natura per conèixer de primera mà el projecte de Formació Professional a Canyelles.

Acompanyats per l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, han visitat les instal·lacions on des del setembre s'imparteix el CFGM d'Aprofitament i Conservació del Medi Natural i el PFI d'Auxiliar d'Activitats Forestals, un cop acabada la primera fase de les obres del centre.

L'alcaldessa els ha mostrat també les dependències on s'instal·laran la resta d'equipaments del centre un cop es facin les posteriors fases de rehabilitació de la masia de Can Ferrer de Llacunalba, on està ubicat el Canyelles Espai Natura. En aquest sentit, l'alcaldessa Rosa Huguet els ha exposat l'objectiu que aquest equipament es converteixi en un centre de referència de la Formació Professional al territori, especialment en l'àmbit de la família agrària. 

A la visita han estat acompanyats de la directora de l'Institut Pla del Bosc i de la responsable d'FP al centre. I també del regidor adjunt d'Ensenyament, Jose Martínez, i del regidor de Medi Natural, Antoni Torrentó.

2022 11 02 visitafpllacunalba2 copia2022 11 04 visitallacunalbafp3 copia

 

Aposta per la formació professional

Canyelles ha fet una important aposta per donar noves oportunitats educatives als joves a través de la formació professional, estudis que imparteix l'Institut Pla del Bosc des del 2020. El Canyelles Espai Natura és el centre neuràlgic de la formació professional al municipi, en l'àmbit de la família agrària, que anirà implementant l'oferta de manera progressiva.

Des del curs passat el CFGM d'Aprofitament i Conservació del Medi Natural, que enguany s'ha implementat amb el segon any.

Els estudis s'ubiquen ja aquest setembre al Canyelles Espai Natura (Can Ferrer de Llacunalba), un cop enllestida la primera fase de rehabilitació d'aquest nou equipament. Una trentena són les places adjudicades per la Generalitat a aquesta formació que s'imparteix en dos cursos. 

En aquest espai també s'ubiquen a partir d'aquest curs els ensenyaments de PFI  d'Auxiliar d'Activitats Forestals, que Canyelles ofereix des del curs 2020-2021. I que acull una quinzena d'alumnes

La primera fase de rehabilitació de l'espai ja està totalment acabada i es disposa de dos mòduls, taller, laboratori i aules per donar resposta a les necessitats dels alumnes. Tots els espais estan ocupats tant per ús de l'alumnat com de professorat i consergeria.

L'adequació de la masia seguirà amb fases posteriors per acollir noves formacions de grau mitjà i superior. L’objectiu és anar implementant els estudis de la família agrària a altres especialitats com les activitats eqüestres, producció agropecuària, ramaderia i assistència animal, gestió forestal del medi natural, paisatgisme i medi rural, com també i tot un seguit d'activitats I projectes dins l'àmbit de la natura i el medi ambient.