Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

Canyelles, protagonista a la Setmana dels Arxius de la Diputació de Barcelona

 

2020 06 09 diamuseusdibaLa Diputació de Barcelona ha programat un seguit d’actes virtuals per celebrar la Setmana Internacional dels Arxius, que té lloc del 8 al 14 de juny.

Canyelles és present en una exposició virtual sobre Ensenyament, Quan anàvem a estudi, amb diverses imatges

 

 

 

 

 

 

Podeu veure l'exposició en els següents enllaços:⏬⏬⏬

▶️ QUAN ANÀVEM A ESTUDI-EXPOSICIÓ VIRTUAL

▶️ QUAN ANÀVEM A ESTUDI-EXPLICACIÓ VIRTUAL

Hi ha tres imatges de l'arxiu de Canyelles:

-Matrícula escolarNens de Canyelles 1883

2020 06 censescolar1883

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Calendari Escolar 1931-1932

2020 06 calendariescolar1932

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Portada Revista Local de Canyelles 1974 (Boletín Informativo de Cañellas)

2020 06 boletininformativo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El programa presenta entre altres continguts, vídeos sobre els arxius des de dins i les experiències dels seus usuaris, una exposició sobre la documentació que es conserva de les escoles catalanes des de mitjan del segle XIX fins al franquisme i un tutorial per conservar les fotos fetes amb el mòbil, entre altres propostes.

El 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius, coincidint amb la data de la fundació del Consell Internacional d’Arxius, l'any 1948. Al voltant d’aquesta efemèride té lloc la Setmana Internacional dels Arxius del 8 al 14 de juny, amb el lema «Potenciar la societat del coneixement», i que, a causa de la crisi sanitària que travessa el món, enguany programa totes les seves activitats en línia.

La Diputació de Barcelona s’adhereix a aquesta celebració internacional amb els actes organitzats per l’Arxiu General i la Xarxa d’Arxius Municipals (XAM) que coordina l’Oficina de Patrimoni Cultural de l'Àrea de Cultura. L’objectiu és donar a conèixer els arxius a la ciutadania com garants de la gestió i conservació del patrimoni documental.

Totes les activitats estan recollides en el web de la Diputació de Barcelona per a la Setmana dels Arxius i inclouen una sèrie de vídeos per mostrar els arxius des de dins i sobre les experiències d’investigadors, periodistes i altres usuaris, una exposició virtual sobre la vida escolar des de mitjan del segle XIX fins al franquisme i un tutorial sobre com gestionar l’arxiu personal de fotografies fetes amb el mòbil, entre altres propostes.