fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Conveni amb Teresa Llàcer per crear la seu del Fons Pictòric Llàcer-Sanvisens

2023 09 25 conveniteresallacer2L'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, i la reconeguda pintora Teresa Llàcer han signat avui un acord que permetrà convertir la denominada Casa de la Pintora, en la seu del Fons Pictòric municipal Llàcer-Sanvisens.

Un moment importantíssim, ha assegurat l'alcaldessa, Rosa Huguet, per a Canyelles i la recuperació de la seva memòria històrica. És un pas més en aquest camí de promoció de la cultura i de la recuperació de part de la nostra història, ha explicat  l'alcaldessa recordant l'important vincle que Canyelles ha mantingut sempre amb pintors de renom que han tingut el poble com a referent. És molt il·lusionant recuperar la memòria d'aquesta màgia que Canyelles representava per als pintors.  L'alcaldessa ha recordat també altres projectes que estan en marxa de recuperació de la història i de la cultura del poble, com és l'Artífex i la Botiga del Nadal, el Museu dels Minerals o l'Espai Foc.

Canyelles, referent per als pintors

Aquest acord permet recuperar i mantenir l'esperit artístic de Canyelles, que és des de fa anys un referent per a molts pintors, especialment  després que  Joaquim Mir, cap als anys vint, iniciés els seus treballs de paisatges a Canyelles. El poble, aleshores, es va popularitzar entre els artistes de l'època i han estat molts els que han tingut Canyelles com a referent de la seva obra. Entre ells, la mateixa Teresa Llàcer, Ramon Sanvisens o Jaume Brichfeus, entre d'altres.

En aquest sentit, Teresa Llàcer, per la seva banda, ha recordat que ella i autors com Sanvisens vam ser pioners de la fama que Canyelles va adquirir entre els pintors. 

Amb l'acord es pretén que aquesta casa quedi com a referent d'aquella època en què el poble era un atractiu per a molts pintors.

A la signatura també ha estat present Salvador Pascual, exregidor de Patrimoni de l'Ajuntament de Canyelles.

La relació de Teresa Llàcer amb Canyelles

Teresa Llàcer, deixeble de Ramon Sanvisens, va habilitar a la casa de la seva propietat del carrer Major (La Casa de la Pintora) un estudi de treball dels dos pintors. Tots dos han col·laborat sempre en les activitats pictòriques organitzades al municipi. Teresa Llàcer, de fet és actualment membre del Jurat de la Biennal d'Art Ardhara, que acull Canyelles.

Molts han estat els deixebles i alumnes de Teresa Llàcer a Canyelles, entre els quals Xavi Ferrer, els fills de Llàcer (Àngel Gonzàlez i Helena Gonzàlez) o en Josep Bertran, entre molts d'altres. Destaca també Emilio Tristàn, deixeble de Sanvisens.-

La casa se cedeix en arendament a l'Ajuntament de Canyelles per convertir-la en un espai artístic que, a banda d'acollir el fons pictòric, també pot ser escenari d'altres activitats de caire artístic.

2023 09 25 conveni Teresa Llàcer1

 2023 09 25 casadelapintora