El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

16 anys de Fira de Santa Llúcia 2018. Canyelles Viu la Màgia del Nadal!!!

2018 12 FSLweb

El certamen, amb 75.000 visitants,  s’ha consolidat com la segona Fira de
Nadal més important del país

Més de 350 parades de productes nadalencs, exposicions i activitats diverses omplen els carrers del municipi els dies 1 i 2 de desembre

La consellera Àngels Chacón i l'alcaldessa de Canyelles encenen el Nadal a Catalunya des de Canyelles

La Fira de Santa Llúcia arriba a la seva 16a edició carregada de novetats i activitats per a tota la família i amb la fermesa d’haver-se consolidat com la segona Fira de Nadal de Catalunya, arribant als 75.000 visitants en l’edició passada. Els dies 1 i 2 de desembre, els carrers del municipi es tornen a convertir en un gran mercat de Nadal, amb més de 350 parades de productes nadalencs, tradicionals, de jardineria, artesania i alimentació i amb un programa d’actes molt extens, amb més exposicions, més tallers infantils, les tradicionals cantades de nadales, l’Arbre dels Desitjos, la tradicional escudella de Nadal de la qual es reparteixen més de 9.000 racions, la Haima del Patge Vibó, la Casa del Pare Noel i les activitats per als més petits a la zona del Pol Nord, el Tió Gegant, i per segon any, la Botiga del Nadal.

Programa Actes Santa Llúcia 2018

Francisco Ibáñez i Sor Lucía Caram a la Fira

Entre les principals novetats d’enguany destaca la participació a la fira de l’il•lustrador Francisco Ibáñez, i de la monja dominica Sor Lucía Caram, que inaugurarà la Fira, diumenge 2 de desembre. A tot això cal afegir:
• Una exposició-concurs de diorames a l’Artífex.
•  La presència d’Itàlia i d’Alemanya com a països convidats amb representació oficial de les poblacions de Castelvecchio  Subequo i Adelschlag.
• Noves exposicions temàtiques, entre les quals destaca la que l’artista Lluís Amaré dedica a Mortadelo i Filemón, els personatges més emblemàtics de l’il•lustrador Francisco Ibáñez; el Nadal rosat; un nou pessebre a l’església; l’Espai de Foc dedicat a Ramon de la Torre; exposició dibuixos infantils Viu la Màgia del Nadal i una gran bola de Nadal.
• Un castell de focs dels 16 anys de Fira.
• Elecció de l’escudellaire d’honor, que recaurà en la persona de Llibert Rovira.
• Espectacle de música i poesia, Moments d’Art
• Taller infantils de ceràmica i pintura a l’Artífex
• Agermanament poble alemany d’Adelshlag

2018 11 rdpsantalluciaweb

16 anys d’intens treball. La Fira de tothom
 
Una edició que culmina 16 anys de dura feina que han fet possible que la Fira esdevingui un referent al país, arribant als 75.000 visitants en l’edició passada i amb una aposta per millorar la qualitat edició rere edició, tant de les parades i els productes que es comercialitzen com de totes les activitats i exposicions que hi tenen lloc durant els dos dies de fira.  Som molt estrictes a l’hora de passar el sedàs per triar els paradistes, ha assegurat Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles durant la presentació de l’edició d’enguany de la Fira de Santa Llúcia.

És una fira viva, que creix any rere any gràcies a la implicació de tots els canyellencs i també gràcies al voluntaris. Els voluntaris hi juguen un paper importantíssim, assegura Rosa Huguet. Són més un centenar els que fan possible la Fira, especialment el Grup Dona i el Grup de Savis. La Fira és un projecte de tots plegats, de tot el poble, que els infants ja viuen des de molt petits. Ens dona la capacitat a tots els veïns de retrobar-nos, afegeix.

La fira dona oportunitats al poble

El rèdit i el benefici que el municipi treu d’aquesta Fira és importantíssim, tal com ha explicat l’alcaldessa de Canyelles. D’una banda, és una oportunitat per als nostres restaurants, que donen a conèixer la bona cuina que es fa a Canyelles, però també per als comerços i establiments i per a molta gent del poble que hi posa la seva parada. I no només l’àmbit gastronòmic i comercial en surt beneficiat sinó que la fira dona oportunitats a tot el poble en general. El reconeixement que ha assolit la Fira de Santa Llúcia ens dona oportunitats a l’hora de presentar projectes de futur arreu.


La fira solidària

La solidaritat és un dels pilars de la Fira de Santa Llúcia. A banda del pessebre gegant, solidari amb la Marató de TV3, que es pot visitar al Casal de Canyelles, també hi ha l’acció del Grup Dona a favor d’UNICEF o l’exposició del Nadal Rosat en benefici del càncer.  A més, hi haurà el Carrer dels Peluts, amb parades del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de la Mancomunitat Penedès-Garraf i diverses entitats locals de defensa dels animals, per promoure l’adopció d’animals.

Més zones d’aparcament

En aquesta aposta per la millora de la qualitat, la fira ha incrementa en cada edició el nombre de places d’aparcament. Hi haurà fins a 14 zones d’aparcament per permetre l’arribada dels visitants: S’han establert una nova zona d’aparcament al costat del pàrquing de l’escola Sant Nicolau que s’afegeix a les ja existents.

Cal destacar, en aquest sentit, que hi haurà places especials per a persones amb mobilitat reduïda, a l’Avinguda del Raval, al lateral de la carretera C-15Z i carrer dels Cirers.

Autobusos  gratuïts des de Vilanova i Vilafranca

Això no obstant, per facilitar l’arribada a la Fira, l’Ajuntament de Canyelles posa en marxa, novament, un servei d’autobusos gratuïts des de Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès, que funcionarà durant els dos dies de Fira. Les sortides són des de l’estació d’autobusos de Vilafranca del Penedès i des de l’estació de ferrocarril de Vilanova i la Geltrú. Les sortides es fan cada dues hores.

Fira Cardioprotegida

I una altra de les apostes és que Santa Llúcia sigui una fira cardioprotegida. Canyelles, novament, disposa de dispositius de desfibril•lació que estaran a disposició dels agents municipals i dels serveis d’emergència durant els dos dies de Fira de Santa Llúcia.

La Consellera Àngels Chacón encén el Nadal a Catalunya des de Canyelles


La Fira de Santa Llúcia és l'acte més important del Nadal a Canyelles, tot i que el municipi viu molt intensament aquest període i té una àmplia programació, que ja va començar el dijous 22 de novembre amb l'acte d'Encesa de les llums de Nadal. De fet, enguany Canyelles encén el Nadal a Catalunya de la mà d’Àngels Chacón, l’Honorable Consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Ella ha estat l’encarregada, juntament amb l’alcaldessa de Canyelles Rosa Huguet, de pitjar el botó que encén el Nadal a tot el país. Un gest més que converteix Canyelles en la capital del Nadal a Cantalunya.

Però el Nadal a Canyelles ve farcit d'activitat. El programa nadalenc de Canyelles el completen:

 La 8a Nit de l’Esport (14 de desembre)
El 12è Pessebre Vivent (15 i 16 de desembre)
Representació dels Pastorets (21, 22 i 23 de desembre)
El Quinto de Nadal (26 de desembre)
Cursa dels Nassos (30 de desembre)
Sopar i Revetlla de Cap d’Any
Cavalcada de Reis

Programa Canyelles És Nadal 2018