L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

L'Artífex, i la seva singular aposta per la formació i l'ocupació en oficis artesans, centra un reportatge a Eix Diari

2018 03 15 monogràficartífexrosaL'Artífex, el Centre de Qualificació Professional d'Oficis Artesans de Canyelles, centra un reportatge a la revista monogràfica especialment dedicada a l'ensenyament del diari digital Eix Diari. Sota el títol 'L'Artífex: la perfecta comunió entre l'artesania i la innovació formativa' , el document destaca la singularitat que té l'Artífex entre tota l'oferta formativa del territori, ja que  'en tota la comarca del Garraf no trobarem una aposta tan concreta com la que ha realitzat l'Ajuntament de Canyelles per promoure la formació i l'ocupació al municipi, i fer-ho en un àmbit concret, el de l'artesania i els oficis antics', s'apunta al reportatge.

El document fa un recorregut pels orígens i l'activitat que es fa a l'Artífex, els seus objectius de formar nous artesans i de promoure l'ocupació i també el seu caràcter obert a qualsevol disciplina que tingui a veure amb la cultura i l'art. Es fa esment a la professionalitat que aconsegueixen els seus alumnes i a les seves possibles sortides laborals, i també al lligam amb la Botiga del Nadal, que dona sortida als productes que s'elaboren a l'Artífex. Canyelles s'està guanyant un segell d'identitat al voltant de la producció d'articles nadalencs artesanals, destaca el reportatge, que també mostra la importància que està adquirint la marca Nadal Canyelles com a element de promoció econòmica i també com a senyal d'identitat del poble.

2018 03 15 monogràficeixdiariportada

En aquest sentit, el document recull una entrevista amb l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, en què repassa la importància de tenir en marxa un espai com l'Artífex, que ella defineix com una conjunció de somnis de tornar a tenir artesans, gent que treballava el vidre, la ceràmica, la forja, la pedra..., de tot allò que no podríem trobar en una escola normal, i  de tot allò que sí que hi podem trobar, com és la pintura. L'alcaldessa també destaca que la innovació d'aquest projecte és que va més enllà de la pura formació artesanal.  Es tracta d'una oportunitat... Proporciona formació en un ofici artesà, recuperant la figura de l'aprenent, i fomenta els oficis retrobats amb la formació en competències instrumentals i transversals com són les TIC.

L'alcaldessa també fa especial esment al que representa la marca Nadal per a Canyelles i assegura que és un actiu econòmic rellevant per a la comercialització del mercat interior però també per a la internacionalització.

En el seu recorregut per l'activitat de l'Artífex, el document també entrevista Lluís Amaré, president de l'Associació d'Artesans de Canyelles, que destaca que el Centre de Qualificació en Oficis Artesans, dins del seu objectiu de recuperar els oficis perduts, també és un espai obert a tot el que estigui vinculat a l'art i la cultura i busca acostar l'art a tothom.

Trobareu el reportatge complet, tant en format escrit com en vídeo en aquest enllaç.