El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

L'Artífex reconverteix en peces artístiques de vidre material procedent de la UB

2021 05 17 conveniartifexUBL'Artífex reciclarà i convertirà en peces artístiques de vidre material procedent de la Universitat de Barcelona.

Acord de col·laboració signat entre l'Ajuntament de Canyelles i el CCiTUB.

L'Artífex, pioner en la reutilització d'aquest tipus material de laboratori de gran qualitat per a usos artístics

 

L'acord, signat per l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, i la Comissió d'Igualtat i Acció Social dels Centres Científics i Tècnològics de la Universitat de Barcelona (CCiTUB), fa possible que l'Artífex reutilitzi aquest tipus de material sobrant de gran qualitat per a l’elaboració de peces de vidre.

Es tracta de restes de material usat al laboratori que no es poden tornar a fer servir en aquest àmbit, tot i que ofereixen diverses possibilitats d’aplicació a l’hora de fer peces artístiques de vidre.  Gràcies a aquest acord, l’Artífex obre una nova línia d’investigació que permetrà als alumnes experimentar amb un material que combina el vidre i metalls nobles com l’or, i també amb peces de vidre flotat òptic. Totes aptes per a la creació de peces artístiques molt valuoses en petit format, especialment joies.

L’Artífex es converteix així en pioner en l’ús d’aquest tipus de material de laboratori amb finalitats artístiques. És la primera vegada que aquest tipus de material es reutilitza en aquest àmbit. Un acord que permet a l'Artífex seguir amb la gestió sostenible i en el foment del reciclatge amb la reutilització de materials de gran qualitat en peces artístiques. Com també  promoure la recerca i la investigació tècnica en l’àmbit del vidre. 

2021 05 17 materialvidreartifex1 copia2021 05 17 materialartifexvidre3 copia2021 05 17 materialartifexvidre2 copia