El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

Nova actuació excepcional preventiva contra la processionària del pi

2020 11 12 processionariaL'Ajuntament de Canyelles ha posat en marxa aquesta setmana una important actuació excepcional preventiva contra la processionària del pi.

Per prevenir al·lèrgies i riscos per a la salut de les persones i els animals domèstics

Es fa amb productes biològics innocus per a les persones i els animals domèstics 

Durant tot l'any es fan accions de control de plagues

 

L'actuació la desenvolupa una empresa especialitzada i abasta tots els nuclis habitats del municipi, com també els camins rurals del voltant més transitats. S'actua en els punts on s'ha detectat una major problemàtica.

Es tria aquesta època de l'any per fer-ho, ja que és el moment en què l'insecte es troba en la fase més vulnerable. És just el moment abans no faci els seus nius per passar l'hivern.

Els productes que es fan servir per al tractament són innocus per a les persones i els animals domèstics, ja que són biològics i respectuosos amb el medi ambient. L'actuació es fa seguint el protocol i la legislació ambiental europea. 

L'actuació s'ha de fer per prevenir al·lèrgies i riscos per a la salut de les persones.

És important, però, tenir clar que tot i l'actuació prevista, si finalment durant la tardor no fa prou fred, és més probable que sobrevisquin més erugues i que, a la primavera, s'acabi produint la plaga.

 

Més informació sobre la processionària del pi, en el següent enllaç:

PROCESSIONÀRIA DEL PI