El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

Canyelles prepara la campanya contra incendis d’enguany

 

L’Ajuntament de Canyelles està treballant en la campanya contra incendis de la nova temporada d’estiu per reduir al màxim els possibles riscos davant d’un foc inesperat en alguna zona del municipi o de l’àrea d’influència, degut que aquesta és una població amb força massa forestal i, per tant, amb més probabilitat de patir incendis.

Després de l’incendi del juny de l’any passat en que es van cremar 600 hectàrees, entre Canyelles i Castellet i la Gornal, i que va arribar a tocar a la urbanització Les Palmeres, l’equip de govern ha posat fil a l’agulla per mirar de prevenir tot risc. Per això, des del consistori s’ha organitzat un grup de voluntaris anomentat “Grup de Cendres” format per persones que en cas d’una emergència es presenten a l’Ajuntament de manera espontània, i ofereixen el seu temps i servei per treballar en l’emergència del moment.

 

El passat dijous es va dur a terme una jornada de formació amb el grup de voluntaris i ADFs del municipi, per explicar-los el funcionament des de diferents àmbits d’actuació en cas d’incendi. En la reunió hi van ser presents l’Alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet; el Caporal dels Mossos d’Esquadra de Vilanova i la Geltrú, Òscar Torres; el Cap del Parc de Bombers de Vilanova, Ramon Lleó; el Cap de Serveis Territorials de Protecció Civil a Barcelona, Francesc Gomà i Dalmases; la tècnica de protecció civil de l’Ajuntament de Vilanova, Blanca Vilarnau; i l’ADF i Grup Natura de Canyelles, Josep Pla.

 

En la jornada també es va posar especial èmfasi en mantenir vigilades i previngudes les zones del terme municipal amb més risc de patir les conseqüències d’un incendi, com són les urbanitzacions. Així, és important tenir les franges de protecció perimetral, eliminar el matoll i netejar la vegetació seca que estigui a prop de les cases, i deixar els vials lliures per a l’accés dels bombers en cas d’urgència.

L’Ajuntament de Canyelles continuarà treballant durant els propers dies per recordar al veïns les precaucions i establir el protocol d’actuació ciutadana en cas d’incendi forestal. Enguany, la campanya de prevenció d’incendis començarà el 3 de juny.