El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

Canyelles protegeix els arbres d'interès local

2021 09 30 ordenancaarbresCanyelles protegeix els arbres i el patrimoni natural d'interès local.

Aprova l'avantprojecte d'una ordenança especial de protecció dels arbres i arbredes del municipi.

Canyelles inicia el camí per preservar els arbres i el patrimoni natural. Per unaniminat, el ple municipal ha aprovat aquest dimecres l'avantprojecte d'una nova ordenança que té com a objectiu la protecció dels arbres i arbredes d'interès local. 

L'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, ha mostrat la seva satisfacció per aquesta iniciativa i ha recordat que preservar el nostre entorn és la nostra voluntat, amb projectes com el de la Casa de la Natura que tenen per objecte tenir cura del medi ambient.Preservar els arbres, garantir que no seran tallats, tenir-los identificats per tenir-ne cura és un gran projecte d'un Canyelles sostenible, respectuosa amb el medi ambient. L'alcaldessa ha agraït la feina feta per les àrees de Territori-Medi Natural  i Medi Ambient per tirar endavant aquesta ordenança. Una iniciativa que té un precedent amb el Catàleg d'Arbres Centenaris de Canyelles en què han treballat diverses persones de manera voluntària i que ha servit de base per promoure aquesta nova normativa, que va més enllà i es refereix a tot el terme municipal. 

Canyelles té identificats més d'una setantena d'arbres considerets d'interès local, de diverses espècies entre els quals es troben pins blancs, pollancres, alzines o roures. Per les seves característiques ambientals, el municipi té una gran biodiversitat d''espècies vegetals autòctones i al.lòctones, facilitant l'existència de grups o exemplars que per les seves característiques excepcionals presentin un valor d'interès local.Aquests constitueixen un patrimoni arbori únic, que forma part del patrimoni mediambiental i cultural del municipi i que mereixen ser considerats d'interès públic per a la seva protecció i conservació. I més tenint en compte que alguns dels espais on es troben aquests exemplars, es troben en perill per causes diverses com la tala indiscriminada, el vandalisme, els incendis forestal, l'ordenament urbanístic, les transformacions agràries, les plagues o malalties...

Amb l'objectiu d'evitar i aturar la seva degradació i desaparició, l'Ajuntament de Canyelles posarà en marxa aquesta ordenança de protecció de l'arbrat del municipi, que també regula la gestió dels mateixos i de l'entorn en què es troben.

Amb aquesta aprovació es dona llum verd a la redacció i aprovació de l'ordenança municipal per a la protecció dels arbres i arbredes d'interès local. L'avantprojecte passa ara a consulta pública prèvia a l'elaboració del text final durant un termini de 15 dies. 

Catàleg d'Arbres de Canyelles

Cal recordar, a més, que Canyelles té un catàleg d'arbres centenaris local, que es pot consultar aquí.

Un treball en què han treballat Joan Bertran, Rafael Jiménez, Joan López, Marta Ravetllat i Josep Maria Ravetllat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Canyelles.