Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

Canyelles obté el certificat Biosphere pel seu compromís amb la sostenibilitat

2019 12 rosalorenaL'Ajuntament de Canyelles ha obtingut el certificat Biosphere de Compromís per la Sostenibilitat.

L'aposta de Canyelles per la sostenibilitat és clara, amb iniciatives com la creació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, l'ús de calderes de biomassa o l'enllumenat sostenible, entre altres iniciatives.

Canyelles ja ha obtingut aquesta mateixa setmana el distintiu de Compromís per la Sostenibilitat Biosphere, impulsat per la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Institut de Turisme Responsable. Aquest darrer organisme ha estat qui ha comunicat a l'Ajuntament de Canyelles l'obtenció del distintiu.

El programa Biosphere és un programa  que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d’una destinació turística. L’objectiu és promoure les bones pràctiques en gestió sostenible en gestió sostenible i el seu reconeixement a través d’un distintiu, pel desenvolupament del turisme sostenible des d’una perspectiva integral i el treball col•lectiu.

Els tres organismes han impulsat una metodologia per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics d’una destinació, públics, i privats. Són uns requeriments per als establiments, entitats i administracions perquè puguin desenvolupar codis i actituds i codis respectuosos amb el medi ambient. Aquesta metodologia permet adquirir unes habilitats suficients per a la gestió sostenible d’aquests serveis turístics, en estreta relació amb els diferents serveis turístics de la destinació. Com a resultat d’aquesta implantació voluntària, les empreses, serveis turístics i destinacions que hi participen obtenen el distintiu de Compromís per la Sostenibilitat Biosphere.

La certificació implica assumir els principis de gestió sostenible, desenvolupament econòmic i social, conservació i millora del patrimoni cultural, conservació ambiental, qualitat i seguretat i implicació del visitant.

La implicació i el compromís de Canyelles amb la sostenibilitat és ferm. A banda de la implementació dels dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics de què ja disposa, també projecta l'ús de calderes de biomassa i està renovant tot l'enllumenat públic, a un sistema led més eficient i sostenible, per exemple. A més, entre els projectes que Canyelles té en marxa és la creació de marquesines solars per als aparcaments públics, per exemple.

L'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, per la seva banda, s'ha mostrat molt satisfeta de poder tancar l'any amb aquesta bon notícia i ha assegurat que aquest distintiu reforça el nostre ferm compromís amb el respecte amb el medi ambient, l'estalvi energètic i la mobilitat sostenible. Mantenim la nostra aposta per ser respectuosos amb el nostre entorn i per creure que les polítiques que impulsem ara poden canviar les coses i deixar una millor herència als nostres fills. L'alcaldessa també ha agraït el treball que s'ha fet des de l'Àrea de Medi Ambient per aconseguir aquest distintiu.

El reconeixement de Canyelles amb el distintiu Biosphere és un pas més en aquest compromís del municipi, que impulsa de manera activa polítiques de protecció del medi ambient i l'entorn natural, especialment tenint en compte que es troba a cavall dels espais naturals d'Olèrdola, el Foix i Garraf. En aquest sentit, en l'àmbit turístic, Canyelles fa la seva aposta per un turisme familiar, esportiu i de natura.