El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Colònies de gats controlades per garantir el benestar dels animals

2020 08 18 coloniesgatsEl benestar dels animals i la millora de la seva qualitat de vida va portar l'Ajuntament de Canyelles a promoure la creació de colònies de gats controlades.

Actualment,  hi ha un total de 20 colònies al municipi, en les quals es té cura d'uns 300 animals.

 

Aquestes colònies es gestionen de manera coordinada amb diverses entitats protectores d'animlas del municipi, i ciutadans voluntaris, per garantir la protecció i el benestar dels gats del carrer i contenir la població dels mateixos. Això permet tenir un control, gestió  i manteniment de les colònies de gats que es creen de manera natural, amb intervencions que ajuden a disminuir els problemes de superpoblació i garantir una adequada convivència de les persones amb els animals.

MILLORAR LA QUALITAT DE VIDA DELS GATS

A una colònia controlada de gats, els individus que la integren estan esterilitzats i són alimentats per una persona o grup de persones que en tenen cura, i que atenen les seves necessitats sanitàries. Un cop detectada una colònia natural, els animals són duts al veterinari on són esterilitzats, desparasitats, revisats sanitàriament i curats, en el cas que presentin alguna malaltia, i marcats, per després ser retornats a la colònia, al seu lloc d'origen.

D'aquesta manera, s'aconsegueix estabilitzar les poblacions de gats i millorar la seva qualitat de vida, a la vegada que disminueixen les molèsties per als veïns, es redueixen les possibilitats de contagis de malalties i també la de proliferació de plagues d'insectes o rossegadors a la zona on està la colònia.

Actualment a Canyelles es mantenen 20 colònies de gats que es gestionen amb voluntaris, que fan una grandíssima feina amb el seu temps de dedicació amb l'alimentació, gestions per l'esterilització, neteja de l'espai de la colònia, manteniment de les instal·lacions, higiene, cures sanitàries que requereixin els animals, tràmits per adopcions... 

QUÈ CAL FER COM A CIUTADANS?

Les colònies estan pensades perquè els animals estiguin totalment controlats i atesos. És per aquest motiu, que és molt important que ningú no els alimenti fora de les zones controlades.

Si voleu participar com a voluntaris, us podeu posar en contacte amb les entitats protectores d'animals del municipi o bé amb l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Canyelles.

Pel que fa als gats domèstics, és important que els propietaris els esterilitzin i els identifiquin amb xip i xapa, i no l'abandonin mai, perquè un gat de casa no sobreviu mai en una colònia de carrer.

Trobareu més informació sobre les colònies de gats en el següent enllaç:

COLÒNIES CONTROLADES DE GATS