fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Dia Internacional del Medi Ambient 2024 dedicat a la restauració de les terres i la sequera

2024 06 05 diamediambientCanyelles se suma a la celebració del Dia Internacional del Medi Ambient, que té lloc el 5 de juny.

El Dia Mundial del Medi Ambient  és el principal vehicle de les Nacions Unides per fomentar la sensibilització i l'acció en l'àmbit mundial per a la protecció del medi ambient. 

Celebrat per primera vegada el 1974, el Dia Mundial del Medi Ambient ha estat una campanya insígnia per a la sensibilització sobre les noves qüestions ambientals de la contaminació de la mar i l'escalfament global, el consum sostenible i els delictes contra la natura. 

El 2024, l’enfocament està en la restauració de les terres, la resiliència a la sequera i la lluita contra la desertificació, sota el lema “Les nostres terres. El nostre futur. Som la #GeneracióRestauració.

  1. Restauració de les terres:
  • Importància: La restauració de les terres degradades és crucial per revertir la pèrdua de biodiversitat, millorar la seguretat alimentària i augmentar la capacitat de les comunitats per enfrontar el canvi climàtic.
  • Accions: Inclouen la reforestació, la rehabilitació de sòls i la restauració d’ecosistemes degradats.
  1. Resiliència a la sequera:
  • Desafinaments: La sequera és un problema creixent a causa del canvi climàtic, afectant milions de persones i àrees de terra.
  • Estratègies: Implementar tècniques de gestió de l’aigua, cultivar plantes resistents a la sequera i millorar la infraestructura per a l’emmagatzematge d’aigua.
  1. Desertificació
  • Impacte: La desertificació és la degradació de terres en àrees àrides, semiàrides i subhumides seques, contribuint a la pèrdua de productivitat agrícola i la migració forçada.
  • Mesures: Inclouen la protecció de la vegetació natural, la implementació de pràctiques agrícoles sostenibles i la creació de barreres verdes per aturar l’avanç dels deserts.

El lema “Les nostres terres. El nostre futur. Som la #GeneracióRestauració, destaca la connexió entre la salut de les nostres terres i el benestar futur de la humanitat, cridant a l’acció a totes les generacions per involucrar-se en la restauració de la terra.

Les polítiques i pràctiques sostenibles són essencials per gestionar millor els recursos naturals, garantir la seva disponibilitat a llarg termini i protegir el medi ambient per a les generacions futures. En aquest sentit, l’Ajuntament de Canyelles reafirma el seu compromís amb la protecció del medi ambient i la sostenibilitat.

DEPARTAMENT MEDI AMBIENT GENERALITAT DE CATALUNYA

ONU