El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

La Generalitat avança un mes la prohibició de fer foc en zones forestals per l'alt risc d'incendi

La falta de precipitacions fa que no es puguin encendre focs, barbacoes o fogonets a 500 metres del bosc en 39 comarques. 

La Conselleria d'Agricultura i Medi Natural ha avançat un mes la prohibició de fer foc en zones forestals a causa de l'alt risc d'incendi degut a la forta sequera dels últims mesos. Així, des del dilluns, 12 de febrer, caldrà demanar autorització extraordinària per encendre foc en zones forestals de la immensa majoria de les comarques catalanes, totes excepte el Pla d'Urgell, que no té zones forestals, i la Val d'Aran, que està coberta de neu. Tot i les nevades d'aquest principi de febrer, el gener va ser molt sec i les últimes precipitacions no han reduït suficientment el risc d'incendi. Si no augmenten les precipitacions, el risc d'incendi serà alt o molt alt.

A part d'encendre foc, tampoc es podran utilitzar fogons de gas o barbacoes en terrenys forestals, tant si tenen arbres com si no, i a 500 metres al seu voltant. Així mateix, queda prohibit cremar rostolls, fer foc per l'apicultura, llençar coets, globus o focs artificials, i la utilització de bufadors en obres de vies de comunicació que passin per zones forestals.