fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Segueixen les actuacions de neteja de franges forestals per prevenir incendis

2024 02 29 frangescalifornia1 copiaAquests dies s'estan fent noves actuacions de manteniment i neteja de franges perimetrals per a la prevenció d¡'incendis. S'està actuaant a Muntanya del Mar i les Palmeres.

Són actuacions que que es fan totalment subvencionats per la Diputació de Barcelona a través del Pla Xarxa de Governs Locals.

S'està actuant en la reducció de la densitat de l'arbrat i la neteja del sotabosc, com també la retirada i trituració de les restes vegetals generades.

Uns treballs que han de servir per millorar la seguretat de les persones, habitatges i infraestructures  per prevenir els incendis forestals.

Aquests treballs s'uneixen als que ja s'han fet aquest mateix any de protecció i neteja de franges als sectors de Vora Sitges i Califòrnia. 

 

Treball continuat per prevenir els incendis forestals

L'Ajuntament de Canyelles actua durant tot l'any per prevenir els incendis forestals. Les franges perimetrals es van fent de manera progressiva i rotativa a tots els sectors del municipi. S'actua en coordinació de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, en el marc del  Pla de Protecció d'Incendis (PPI) . Aquest programa recull tota la planificació d'accions i obres de millora i manteniment de les infraestructures de lluita i prevenció d'incendis forestals al municipi. 

En aquest sentit, anteriorment ja s'ha actuat al nucli antic i Can Xum, a les Palmeres, Muntanya del Mar,  Daltmar, Can Roca i les Amèriques, la riera de Vilafranca i també Vora Sitges i Califòrnia.

Noves actuacions previstes per al 2024

A banda d'aquestes actuacions, també estan previstes de noves a les rieres de Cal Deus i Vilafranca.

A més, en el marc del projecte de Gestió Forestal Estratègica per a la Prevenció d'Incendis Forestals de l'Associació de Propietaris Forestals del Massís del Garraf, s'ha previst una actuació a Canyelles, concretament a la zona del Puig de les Forques. Es tracta d’una superfície de 17 hectàrees on es farà una aclarida i millora de pi blanc, poda, estassada del sotabosc i eliminació de restes.