fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Ple Municipal 29 de setembre de 2021

2021 09 29 pleordinari copia

L'aprovació de l'avantprojecte d'una nova ordenança municipal de protecció dels arbres, la modificació de les ordenances de sorolls i d'habitatges d'ús turístic són alguns dels punts principals aprovats per unanimitat en la sessió ordinària del ple municipal  de l’Ajuntament de Canyelles celebrada aquest dimecres 29 de setembre.

El ple aprova donar el nom d'Emma Roca al pavelló municipal

MODIFICACIONS ORDENANCES SOROLLS I HABITATGES ÚS TURÍSTIC

L’Ajuntament de Canyelles ha aprovat la modificació de l'ordenança de sorolls i vibracions, per adequar-la a la situació actual i adaptar  les franges horàries en què es permeten les obres. 

Així, a partir d’ara, de l'1 de juny al 31 d'agost (horari d'estiu), l'horari de treball permès és de 8 hores a 15 hores, els dies laborables de dilluns a divendres; i entre les 8 h i les 14 h els dissabtes. La resta de l'any, entre l'1 de setembre i el 31 de maig (horari d'hivern), l'horari de treball és de 8 h a 18 hores els dies laborables de dilluns a divendres i entre les 8 h i les 14 h els dissabtes. No es permeten obres els diumenges i festius durant tot l'any. 

La voluntat és, segons ha explicat l'alcaldessa Rosa Huguet, seguir adequant aquesta ordenança de sorolls. És un primer pas per avançar i adequar la convivència dels treballs i el benestar i descans dels veïns. L'alcaldessa, en aquest punt també va recordar que s'està avançant en el Pla de Seguretat i que s'estan prenent mesures com les càmeres de seguretat, els reductors de velocitat, entre d'altres, necessàries per garantir la seguretat i el benestar dels veïns. Són mesures que tot i que no ens agradin són necessàries per evitar actituds incíviques en alguns casos i garantir la seguretat.

En el mateix ordre de coses, s'ha aprovat la modificació de l'ordenança referent als habitatges d'ús turístic per donar resposta als actes incívics d'alguns usuaris d'aquests establiments i evitar que durant la seva estada celebrin festes, aldarulls i sorolls i creïn molèsties als veïns. En aquest sentit, s'han endurit les sancions per les infraccions comeses, que poden acabar, fins i tot amb la retirada de llicències. 

ORDENANÇA DE PROTECCIÓ DELS ARBRES

El ple municipal, d’altra banda, ha aprovat l'avantprojecte per a la redacció d'una ordenança especial de protecció dels arbres i les zones arbrades del municipi que siguin d'interès local. 

Canyelles té catalogats una setantena d'arbres d'interès i amb aquesta ordenança l'objectiu és preservar-los, protegir-los i evitar i aturar la seva degradació i desaparició. L'Ajuntament de Canyelles posarà en marxa aquesta ordenança de protecció de l'arbrat del municipi, que també regula la gestió dels mateixos i de l'entorn en què es troben.

I en el mateix àmbit de Medi Ambient, el ple ha aprovat l'adhesió de l'Ajuntament de Canyelles al Servei de Gestió Forestal i Energia de la Mancomunitat Penedès-Garraf, amb l'objectiu de fomentar la prevenció d'incendis i la promoció de la biomassa com a energia renovable, entre altres accions. L'adhesió a aquest servei permet la cooperació entre els diversos municipis que en formen part per a una millor i més eficient gestió forestal. 

EL NOU PAVELLÓ DURÀ EL NOM D'EMMA ROCA

En el mateix ple s’ha aprovat inicialment la proposta de donar el nom d'Emma Roca al pavelló municipal de Canyelles. Una elecció que s'ha fet, segons ha explicat l'alcaldessa, atenent tots els valors que aquesta reconeguda esportista, desapareguda recentment a causa d'una malaltia, representa. Un referent en l'àmbit esportiu, del voluntariat i la solidaritat i també acadèmic. Valors que representen als del municipi de Canyelles. 

SERVEI DE NETEJA VIÀRIA

Un darrer punt destacat ha estat l'aprovació de l'inici del procés de licitació del Servei de Neteja Viària de Canyelles, amb l'aprovació del plec de clàusules administratives particulars i el plec de prescripcions tècniques que regeixen el procediment d'adjudicació del contracte.

Podeu consultar  l'ordre del dia del ple, en el següent enllaç:

Ordre del Dia del Ple 29/09/2021

Podeu tornar a veure la sessió al canal Youtube de l'Ajuntament de Canyelles, en el següent enllaç:

 https://youtu.be/pnwFWNspQnE