Queden ...
per la 20a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Articles

Què és Info C-15?

Info C-15 és l’Oficina d’Atenció als Afectats per les voladures de les obres del desdoblament de la C-15 al seu pas per Canyelles.
Es va obrir a les dependencies de l’Ajuntament de Canyelles al Setembre del 2011 amb la finalitat d’unir en una sola veu a les persones amb habitatges danyats a conseqüència de les voladures realitzades durant l’execució de les obres i representar-les front dels diversos ens públics i privats que van participar en el procés de construcció de la nova carretera i a més a més promoure un peritatge independent dels habitatges danyats.

Durant els primers tres mesos la seva activitat es va centrar en fer difusió de l’oficina mitjançant el contacte amb tots els afectats que van presentar les seves reclamacions a les diverses oficines i organitzacions que es van crear a partir de l’aparició dels primers danys als habitatges amb l’objectiu d’unificar i d’actualitzar el registre d’afectats, recollir la documentació de que disposaven aquests per poder transmetre-la i representar-los.
Aquesta fase va acabar a la primera quinzena de desembre de 2011, data que es va posar com límit per l’obertura d’expedients i recollida de la documentació  que es va anar enviant a GISA com empresa de control de la realització de les obres i posteriorment , una vagada acabada les obres pròpriament dites, a l’EIX DIAGONAL  concessionària de la Generalitat de Catalunya, encarregada de la gestió de la carretera.
Un cop feta la recollida i transmissió de documentació, va començar l’estudi dels expedients per part de les companyes d’assegurances de DRAGADOS (les quals van establert una primera fase de treball basant-se en el informe emes per COTCA ) i aquestes van iniciar els primers treballs de peritatge dels habitatges per ratificar o no els informes rebuts i iniciar els tràmits per indemnitzar als afectats, si calia segon els seus informes. Algunes d’aquestes reclamacions presentades pels afectats ja han concloure amb el pagament d’indemnitzacions , altres amb arribar a un acord i continuen en procés de pagament i unes altres, encara s’estan acordant entre les parts afectades.
Pràcticament al mateix temps que els treballs de les companyes d’assegurances es va posar en marxa, segon la proposta de resolució del Parlament de Catalunya, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Canyelles els peritatges independents realitzats per Arquitectes Col•legiats.
La informació rebuda a la C-15 indicava que aquests es farien en un termini curt però es van dilatar més del desitjat per problemes tècnics aliens a la oficina d’atenció municipal i es per això que des d’aquest Ajuntament es va començar la tramitació al març de 2012, amb el Director General de Carreteres  de la Generalitat de Catalunya per demanar una reunió per reclamar la agilització d’aquests peritatges.
El resultat de la gestió realitzada va ser la incorporació d’un equip de reforç format per Arquitectes Col•legiats amb l’encàrrec de fer els peritatges independents als afectats registrats a la nostre oficina d’atenció donant suport a l’equip que ja treballa en aquest sentit. Amb aquest equip de reforç es va  aconseguir  arribar a la realització del 60% dels peritatges independents als afectats segon la nostre estimació basada  en les dades del nostre registre i a més a més el proper lliurament de dictàmens.

En aquest moment la nostre funció continua centrada en l’atenció als afectats:
-    Donant suport a les reclamacions dels afectats  a nivell de comunicació amb l’EIX DIAGONAL, concessionària de la Generalitat de Catalunya.
-    Formarà part de les nostres funcions el registre dels peritatges independents fets per Arquitectes Col•legiats, quan es rebin i els portin els interessats a la nostre oficina, així com la comunicació dels dictàmens a l’EIX DIAGONAL  perquè es tinguin en compte per fer la revisió dels expedients oberts.
-    Donant assessorament jurídic (tècnic jurídic municipal) en les seves tramitacions particulars que aquests porten amb les companyes d’assegurances pròpies i les que DRAGADOS va contractar per les obres.
-    Donant assessorament tècnic sobre els desperfectes als habitatges ( Arquitecte Municipal).

Aquesta atenció es mantindrà fins a la resolució de les reclamacions presentades, es per això que es vol recordar a les persones afectades que continuem a la seva disposició prèvia cita al 93 8973011 i al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..