fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

L'exposició 'El Tabac al Descobert', del 4 al 18 de juny a la Sala Multicultural

image galleryLa mostra té com a objectiu la prevenció del tabaquisme i s'adreça als nois d'entre 12 i 14 anys

La visitaran els alumnes de l'Institut Pla del Bosc

Canyelles forma part del projecte Entorn Sense Fum i ha declarat diversos espais del municipi lliures de Fum

Després de la celebració de la Setmana Sense Fum, Canyelles acull del 4 al 18 de juny l'exposició El Tabac al Descobert. La mostra la promou la Diputació de Barcelona i es pot visitar a la Sala Multicultural. 

El compromís de Canyelles en la lluita contra el tabaquisme és ferm i està adherida al programa Entorn Sense Fum que promou l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Institut Català de la Salut. És una iniciativa més  en el treball que es fa des de fa temps al municipi en el marc del Pla Intermunicipal de Prevenció de Drogodependències TRACA que a Canyelles impulsa la regidoria de Salut, juntament amb la regidoria d’Ensenyament, Joventut i Esports.

Entorn sense Fum és un projecte comunitari d’àmbit municipal que la Secretaria de Salut Pública ofereix als ajuntaments que el vulguin implantar en el seu municipi. L’objectiu és prevenir l’inici del consum de tabac i l’exposició al fum ambiental de tabac en la població infantil i jove, evitant que en el seu entorn habitual hi hagi persones fumant, sensibilitzant els adults com a referents modelitzadors i informant els menors del risc del consum de tabac. En aquest sentit, Canyelles ha declarat Entorn Sense Fum diversos equipaments municipals.

EXPOSICIÓ 'EL TABAC AL DESCOBERT'

image gallery

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En aquesta mateixa línica de treball, la Sala Multicultural acull del 4 al 18 de juny la mostra itinerant de la Diputació de Barcelona 'El Tabac al Descobert'. La mostra té com a objectiu la prevenció del tabaquisme i s'adreça especialment als nois i noies de primer d'ESO, d'entre 12 i 14 anys, edat en què molts n'inicien el consum, i  a aquells d'edats immediatament anteriors al moment de màxim risc. Dades recents informen que l'edat mitjana d'inici del consum de tabac és als 13,5 anys.

El propòsit d'aquesta iniciativa és evitar o, si més no, ajornar l'experimentació amb el tabac. Es pretén generar actituds contràries al consum de tabac i refermar la posició dels joves que no hagin fumat mai. 

L'exposició la visitaran els alumnes de 1r i 2n d'ESO de l'Institut Pla del Bosc.

Aquesta exposció, amb valor educatiu, té com a finalitat ser una eina per prevenir el tabaquisme entre els nois i les noies de dotze a catorze anys. Està dissenyada per ser emprada principalment en l'àmbit educatiu, al primer cicle d'educació secundària obligatòria.

La mostra inclou informacions i estúmuls agrupats en deu plafons, i també un joc interactiu de preguntes i respostes veritat/mentida, entre altres coses. L'objectiu és crear actituds contràries al tabac i al seu consum, i refermar, en les persones que no hagin fumat mai, la seva posició per evitar l'experimentació amb el tabac. Tot plegat es complementa amb una guia de dinamització per al professional que acompanya els joves durant la visita. Aquesta guia proporciona contingut teòric que es pot aportar als alumnes abans de la visita, informació addicional sobre les diferents àrees temàtiques i suggeriments per conduir un debat amb l'alumnat a partir de la mostra.

Acabat el recorregut, els assistents poden participar en el joc "I tu què en saps? Juga i descobreix-ho", on hauran de decidir si l'enunciat que se'ls proposa és veritat o mentida.
Tot el contingut de l'exposició es pot trobar a EL TABAC AL DESCOBERT.