fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

La Casa de Colònies El Pinar se suma al projecte Canyelles, Entorn Sense Fum

2019 05 14 elpinarsensefumLa Casa de Colònies El Pinar se suma al projecte Entorn Sense Fum al qual Canyelles està adherit.

Canyelles ha declarat lliures de tabac diversos equipaments i espais municipals, que s'han senyalitzat amb una placa

La Casa de Colònies El Pinar, com a equipament juvenil que forma part de la Xarxa d'Albergs de la Generalitat, s'ha adherit al programa Canyelles, Entorn Sense Fum del qual Canyelles en forma part. Es tracta d'un programa que promou l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Institut Català de la Salut i al qual Canyelles es va adherir fa uns mesos en el marc del Pla Intermunicipal de Prevenció de Drogodependències TRACA que a Canyelles impulsa la regidoria de Salut, juntament amb la regidoria d’Ensenyament, Joventut i Esports.

Canyelles espai sense fum modificat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Entorn sense Fum és un projecte comunitari d’àmbit municipal que la Secretaria de Salut Pública ofereix als ajuntaments que el vulguin implantar en el seu municipi. L’objectiu és prevenir l’inici del consum de tabac i l’exposició al fum ambiental de tabac en la població infantil i jove, evitant que en el seu entorn habitual hi hagi persones fumant, sensibilitzant els adults com a referents modelitzadors i informant els menors del risc del consum de tabac.

L’acció principal és facilitar que l’espai exterior d’accés  immediat als espais esportius, educatius i culturals sigui un entorn lliure de fum. En aquests espais s’hi han instal·lat ja cartells que els identifica com a Entorn sense Fum.

Aquest projecte s'ha presentat aquest dijous als alumnes de primer d'ESO de l'Institut Pla del Bosc de Canyelles, que s'han adherit al projecte. En un acte al Saló de Plens de l'Ajuntament, els alumnes han llegit un manifest i un text creat per ells mateixos en el marc d'aquest compromís d'Entorn sense Fum. També s'ha exposat un video sobre els efectes i perills del consum de tabac, en el marc del programa comarcal de prevenció de drogodependències TRACA del qual Canyelles és partícep i en el marc del qual els joves de l'institut ja han treballat també tots aquests aspectes.

Canyelles declara ‘Entorn sense Fum’ diversos equipaments municipals

En el cas de Canyelles, que ha signat el Manifest Entorn Sense Fum,  s’han declarat Entorn sense Fum diversos equipaments i espais com són l’Ajuntament, La llar d’infants els Patufets, l’Institut Pla del Bosc, l’Escola Sant Nicolau, l’Espai Cívic Jove, la Zona Esportiva Municipal, la Sala Multicultural, el Local Social de les Palmeres, el Local Social de Can Roca, l’Espai de la Gent Gran, els parcs públics, el Circuit de Motocròs, la Farmàcia i el Dispensari Mèdic.

En la definició de les accions del programa hi ha participat de manera molt activa, l'Ajuntament de Canyelles, els professionals del Dispensari Mèdic de Canyelles i també els responsables de la Farmàcia C. Engel de Canyelles, juntament amb tècnics de l'Agència Catalana de la Salut i del TRACA. Tots aquests agents han estat presents en l'acte celebrat al Saló de Plens de l'Ajuntament. Moltes de les accions sensibilitzadores s’adreçaran als infants i joves, però també a la població adulta.

Altres accions al municipi de prevenció del tabaquisme

Al municipi s'han fet diverses accions de sensibilització i prevenció del tabaquisme com la impulsada pel Dispensari Mèdic fa uns mesos sota l'eslògan de 'Fem Salut. Gràcies per no Fumar'. Aquesta campanya recomana no fumar en els accessos als centres sanitaris. És una campanya que s’emmarca en el  Programa Atenció Primària Sense Fum (PAPSF), promoguda per la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, l’Associació Catalana d’Infermeria, l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya i l’Agència de Salut Pública de Catalunya per facilitar la disminució de la prevalença de l’hàbit tabàquic en els professionals que hi treballen i en la població en general.