fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Front comú de les alcaldesses del Garraf per donar suport als ciutadans davant el Covid-19

2020 04 09 consellalcaldiesAhir a la tarda es va reunir, de forma telemàtica, el Consell d'Alcaldies del Garraf. A la reunió virtual hi van participar Abigail Garrido, presidenta del Consell Comarcal del Garraf i alcaldessa de Sant Pere de Ribes; Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles; Rosa Fonoll, alcaldessa de Cubelles; Marta Verdejo, alcaldessa d'Olivella; Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges, Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú; i Mònica Gallardo, consellera adjunta a la presidència.

La reunió es va plantejar com a continuïtat de la darrera trobada de Consell d'Alcaldies, realitzada a la seu institucional del Consell Comarcal del Garraf just abans de l'inici de la crisi de la Covid-19, i del treball compartit per part de totes les alcaldesses des del dia 13 de març.

La trobada tenia com a objectiu fer l’anàlisi de la situació del Garraf i de cada municipi després de les mesures aplicades arran de l’estat d’alarma per l’emergència sanitària per la Covid-19 i de les conseqüències per la ciutadania en matèria de salut, i de situació social i econòmica. Les alcaldesses van coincidir que la pandèmia del coronavirus ha estat un xoc imprevist que desencadena canvis econòmics i socials, i comporta el replantejament de les prioritats i les formes de treball de les administracions públiques i els ajuntaments.

Les alcaldesses de la comarca van compartir les mesures econòmiques, socials i sanitàries preses pels ajuntaments per a pal·liar les situacions de les famílies i de les empreses: suport en l'àmbit de les persones grans i les residències, compra de material sanitari, suport alimentari a les famílies necessitades, creació d'equips de persones voluntàries per a ajudar als desplaçaments i altres necessitats de les persones vulnerables, recolzament per a la distribució de la medicació especialitzada als domicilis dels pacients, i ajornament del pagament dels impostos i de la quota d’autònoms, entre d'altres. Les alcaldesses també van intercanviar impressions sobre l'impacte de la crisi en el sector del turisme, el comerç i els grans esdeveniments, així com en la cohesió social derivada de la cultura i la vida associativa, que tant protagonisme té al Garraf.

Durant la reunió també es va compartir informació sobre el Pacte per l'Ocupació al Garraf, i es va considerar que aquest espai de concertació pot prendre un nou protagonisme per a donar sortida  a  aquesta crisi, de manera conjunta. En aquest sentit, es va comentar que tots els agents econòmics i socials de la comarca han acordat realitzar un primer document radiografia del Garraf, i que s'han organitzat taules de treball per a contribuir al debat i a la redacció de propostes que han de servir per a concretar estratègies i accions conjuntes, que posteriorment es traslladaran a les administracions del territori.

Al Consell d'Alcaldies també es va debatre sobre les futures polítiques del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, i sobre les conseqüències de les mesures preses per la Covid-19 en les accions dels projectes amb finançament europeu que encara s'han d'executar. També es va parlar de la voluntat d'anar treballant en la presa de decisions, en el marc dels òrgans de govern de totes les administracions, per a retornar a la normalitat. Les alcaldesses es van emplaçar a realitzar una propera reunió la tercera setmana d'abril.