fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

La Diputació de Barcelona presenta al Consell d'Alcaldies del Garraf el Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social

2020 06 02

La reunió s'ha celebrat aquest dimarts

També s'han presentat propostes de la FMC i de l'ACM per combatre la crisi del Covid-19

 

 

 

 

 

El Consell d'Alcaldies del Garraf s'ha reunit aquest dimarts de manera telemàtica amb la Diputació de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis per conèixer les diverses propostes per fer front a les conseqüències de la Covid-19.

A la trobada ha participat la presidenta del Consell Comarcal del Garraf i alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya, Olga Arnau; l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll; l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet; l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo; la consellera comarcal adjunta a presidenta, Mònica Gallardo; la diputada presidenta de l’àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret; la coordinadora de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona, Teresa Llorens; i la gerent del Consell Comarcal del Garraf, Mila Arcarons.

La diputada Moret ha presentat al Consell d’Alcaldies el pla de reactivació econòmica i social de la Diputació de Barcelona per fer front a la pandèmia de la Covid-19. Es tracta del Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social, que compta amb pressupost de 100 milions d’euros, distribuïts en diversos programes: Pagament de despeses extraordinàries Covid-19, programa “Cap municipi enrere”: 15 milions d’euros; Suport als serveis de benestar social, programa “Emergències municipals”: 15 milions d’euros; Programa específic de camins, “Suport a la millora dels camins municipals”: 10 milions d’euros; Programes de reactivació de l’ocupació, el comerç i el turisme local: 30 milions d’euros; i Programes de reactivació del món social, cultura, educatiu i esportiu local, suport municipal a la reactivació social: 30 milions d’euros.

Amb aquest Pla de Xoc, la Diputació de Barcelona vol donar suport integral als governs locals davant les conseqüències socials i econòmiques derivades de la pandèmia, en particular pel que fa a la destrucció de llocs de treball, que genera necessitats sobrevingudes en la ciutadania. Aquests programes permetran als municipis dissenyar mesures excepcionals per a atendre els sectors de la població més vulnerables, garantir el benestar social i la salut pública, promoure l’economia local, amb l’enfortiment del teixit productiu, el comerç i el turisme de proximitat; reforçar l’educació, en tots els seus nivells, i dinamitzar l’esport local.

Tot seguit, Olga Arnau, presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya (FCM), ha compartit amb les alcaldesses algunes propostes per a combatre la crisi social i econòmica de la Covid-19 des del municipalisme. Arnau ha repassat de manera especial el “Decàleg de mesures per combatre la crisi sanitària, social i econòmica derivada de la Covid-19”, de la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació de Municipis de Catalunya (ACM), que planteja un conjunt d’accions concretes a efectuar per part de totes les administracions per a fer front a la crisi econòmica.

Les prioritats incloses al decàleg són: prevenir per sortir de la pandèmia, reforçar el sistema sanitari, fomentar la justícia social per a garantir que ningú quedi enrere, aconseguir que les administracions siguin la porta d’accés de la ciutadania, adaptar els plans de mandat per a abordar la crisi social i econòmica, dissenyar un nou pressupost adequat a les necessitats actuals, enfortir les eines de les administracions locals, garantir els serveis essencials, posar en marxa en un pla de reactivació socioeconòmica que eviti que la crisi destrueixi el teixit productiu, i fer de l’adversitat una oportunitat.

En aquest sentit, la presidenta de la FCM ha manifestat a les alcaldesses que la Covid-19 ha suposat una oportunitat per a replantejar el paper de l'administració local al segle XXI. Així mateix, Arnau s'ha posat a disposició de les alcaldesses del Garraf per a traslladar a la FCM consideracions i propostes sobre preocupacions municipals, per tractar-les amb les administracions superiors.

Les alcaldesses han quedat emplaçades a tornar-se a trobar properament per a tractar temes vinculats a les conseqüències de la Covid-19, així com propostes i projectes estratègics compartits entre els municipis del Garraf.

Sant Nicolau i l'Institut Pla del Bosc han reobert aquest dilluns 1 de juny, seguint les directrius del Departament d'Educació de la Generalitat.