fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Reducció del 50% del cànon de l'aigua durant els mesos d'abril i maig

2020 03 aixetaaiguaReducció del 50% del cànon de l'aigua, amb caràcter universal per a tots els usuaris domèstics durant abril i maig.

S'amplia el cànon social per als col·lectius vulnerables 

Atenent les necessitats de les famílies en aquesta situació de crisi, el Departament de Territori i Sostenibilitat del Govern de la Generalitat ha decidit, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua, aplicar una reducció del 50% del cànon de l’aigua, amb caràcter universal, per a tots els usuaris domèstics durant els mesos d’abril i maig. 

Aquesta mesura també es fa efectiva al món empresarial, aplicant una reducció del 50% del cànon que paguen les indústries i la resta d’activitats econòmiques. 

Així mateix, i per als col·lectius més vulnerables que ja avui s’estan beneficiant del cànon social zero en el primer tram (o aquells que hi puguin entrar a partir d’aquesta nova crisi provocada pel virus COVID-19), s'amplia la gratuïtat del cànon social la resta de trams en cas que el seu consum se situï per sobre del primer tram. 

Segons el Govern de la Generalitat es tracta de mesures d’ajut social i d’atenció per a les famílies en aquests moments de dificultat, i un suport a les empreses per tal d’ajudar a garantir l’activitat econòmica. 

Des de l'Agència Catalana de l'Aigua s'afegeix que aquest organisme és l'encarregat d'estar en contacte amb les empreses subministradores d’aigua perquè siguin elles les que incorporin les bonificacions, automàticament, als rebuts de l’aigua dels mesos d’abril i de maig. D’aquesta manera, ni la ciutadania, ni els ajuntaments, ni les empreses no hauran de fer cap gestió addicional. 

Podeu consultar el decret llei amb les mesures en el següent enllaç:

DECRET LLEI REDUCCIÓ 50% CÀNON DE L'AIGUA

Més bonificacions

A més l'ACA recorda que també hi ha altra bonificació (l’ampliació de trams) a què actualment estan acollits més de 408.000 abonats. Podeu trobar la informació en el següent enllaç:

TARIFA SOCIAL CÀNON DE L'AIGUA