fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Acabats els treballs de neteja de la riera de Vilafranca en el marc del Pla de Seguretat i Prevenció d'Incendis

2022 07 20 netejarieravilafrancaEn el marc del treball que l'Ajuntament de Canyelles desenvolupa al llarg de tot l'any de neteja de franges forestals, parcel·les buides i rieres, aquests dies s'ha enllestit la neteja de la riera de Vilafranca a l'alçada de Can Roca i les Amèriques.

Els treballs es fan com a mesura de prevenció d'incendis forestals, però també per evitar plagues i evitar inundacions en el cas de riuades. Tot i que la competència del manteniment de les rieres és de l'Agència Catalana de l'Aigua, l'Ajuntament de Canyelles ha fet els treballs com a mesura de prevenció.

Es tracta de treure tota aquella vegetació de ràpid creixement que pot arribar a dificultar el pas de l’aigua, cas d’avingudes importants, tot deixant aquells arbres i vegetació de ribera més característics d’aquestes zones humides. 

NETEJA DE FRANGES FORESTALS- PLA PREVENCIÓ INCENDIS

Les darreres setmanes, a més, també s'ha actuat fent les franges perimetrals del nucli antic i la zona de Can Xum. 

En el marc del Pla de Prevenció d'Incendis i de Seguretat, l'Ajuntament de Canyelles treballa durant tot l'any en el manteniment de les franges perimetrals de tots els sectors del municipi. I també en la neteja de les parcel·les i solars no edificables.

Ja s'han enllestit els treballs de neteja de les franges perimetrals del Nucli Antic i de Can Xum. I també s'estan fentt les franges de Muntanya del Mar, tot i que els treballs s'han hagut d'interrompre per la prohibició de la Generalitat de fer treballs forestals momentàniment per trobar-nos en Nivell 3 del Pla Alfa de risc d'incendi forestal. Els treballs els ha fet una empresa especialitzada i són finançats per una subvenció de la Generalitat de Catalunya. 

Les actuacions es desenvolupen de forma rotativa a tots els sectors del municipi.

D'altra banda, cal recordar que els propietaris de parcel·les no edificades són els responsables de mantenir-les netes per evitar incendis i problemes de salubritat.