fbpx
Queden ...
per la 22a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Aprovat de forma provisional el Pla General de Canyelles

2019 01 31 panoràmicacanyelleswebEl document passa ara a la Comissió Territorial d’Urbanisme per a la seva aprovació definitiva


L’Ajuntament de Canyelles ha aprovat de manera provisional el Pla General d’Ordenació Urbanística (POUM) en el darrer ple ordinari celebrat aquest dimarts 29 de gener. El document passarà ara a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona per a la seva aprovació definitiva.

La proposta acompleix amb als criteris i objectius establerts pel document de l’avant pla, aprovat en sessió ordinària del Ple de Canyelles el 13 de desembre del 2011:

• Respecte al medi ambient, la proposta recull els objectius, els criteris i la regulació dels usos permesos que determina el Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) i la Xarxa Natura 2000. Regula i normativitza tot el sòl no urbanitzable seguint els criteris del Pla Territorial Metropolità de Barcelona. Destaca, en aquest sentit, la protecció dels espais de biodiversitat i els espais agrícoles.

• Respecte als aspectes d’estructura del territori, incorpora les infraestructures de mobilitat (carretera C-15 i Línia Orbital Ferroviària), l’establiment d’una xarxa interna de transport públic i el disseny d’itineraris de bicicleta i vianants. També reserva terrenys per a equipaments docents, sanitaris i esportius. I incorpora els objectius establerts pel Pla Director de l’Aigua i el Sanejament del municipi.


• Respecte de l’estructura urbana, estableix uns objectius per al nucli antic i uns altres per a les urbanitzacions. En el primer dels casos, el POUM recull l’objectiu de mantenir l’estructura i els aspectes ambientals del nucli antic, identifica el conjunt arquitectònic format pel castell, l’església i el seu entorn declarats Bens Culturals d’Interès Nacional, i proposa un encaix de les diferents unitats d’actuació situades al voltant de l’antiga C-15, entre altres aspectes. I en el cas de les urbanitzacions, destaca el plantejament d’una reducció important d’aquestes amb la classificació de sòl no urbanitzable dels sectors de Selva de les Meravelles i del polígon 2 del sector Vora Sitges. També destaca l’ajustament dels límits i la qualificació del sòl de les urbanitzacions de Daltmar i Muntanya del Mar, que permet una millora important en la seva gestió urbanística. Es redueix així el sòl urbanitzable

La proposta s’ha aprovat amb el suport de l’equip de govern (PDeCAT), PSC i ICV-Verds i amb l’abstenció d’ERC. Amb aquesta aprovació, i a l’espera de la definitiva, es tanca un procés que es va iniciar el juliol del 2008 quan el ple municipal de Canyelles va acordar la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), ja que el Pla General d’Ordenació Urbana vigent en aquell moment havia estat aprovat el 1987.

L’aprovació del POUM, com ha explicat l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, és el fruit d’un treball intens en l’àmbit urbanístic i també de participació ciutadana. Queda un document per treballar millor el futur del municipi, especialment en l’àmbit de la seguretat i el medi ambient. La nostra lluita és perquè Canyelles tingui el millor en l’àmbit urbanístic perquè som una població respectuosa amb el seu entorn.