fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

El TSJC referma que bona gestió de l'Ajuntament de Canyelles en el procés urbanístic de Palmeres

2018 09 28 enllumenat palmeres"Palmeres serà una gran urbanització. El Palmeres gran que volem tots, s'està fent bé".

L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, mostra la seva satisfacció després que el Tribunal Superior de Justícia desestimi majoritàriament un recurs presentat per les empreses promotores contra el procés de reparcel·lació.

La sentència reforça la gestió feta per l'Ajuntament

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya referma l’actuació de l’Ajuntament de Canyelles en el procés urbanístic de les Palmeres. Una sentència emesa per aquest organisme que desestima majoritàriament el recurs d’apel•lació presentat per les empreses promotores contra el procés de reparcel•lació d’aquest sector. És una sentència molt favorable que no paralitza el procés urbanitzador a les Palmeres, tot el contrari, ja que reforça la bona gestió realitzada per l’Ajuntament. És una sentència favorable, motiu de celebració total. Que Palmeres vagi endavant és una responsabilitat i la sentència posa de manifest que s’ha fet bé. És motiu d’alegria per a tothom. És bo per a tota la població perquè que una urbanització vagi endavant ens ha d’alegrar a tots, ha assegurat l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, en el ple ordinari de l’Ajuntament d’aquest 25 de setembre, en què s’ha donat compte d’aquesta resolució judicial. 

Un procés difícil que va endavant gràcies al treball que s'hi està fent des de l'ODU

L’alcaldessa de Canyelles reconeix que ha estat un procés molt difícil i que avui, gràcies a tot el que està fent el nostre equip de l’ODU, això ha anat endavant. Ens n’alegrem molt. En aquest sentit, afegeix que, els veïns han d’estar molt contents perquè la urbanització va endavant, perquè Palmeres ja té els fanals de l'enllumenat públic col·locats.  Avui hi ha els fanals, i demà hi haurà més coses. Serà una gran urbanització, però no només per a Palmeres perquè Palmeres és Canyelles i el Palmeres gran que volem tots, s’està fent bé.

La sentència aprova la gestió realitzada per l’Ajuntament pel que fa a:
• La tramitació realitzada
• L’aplicació del 10% de l’aprofitament mitjà sobre les empreses promotores
• La quantificació de les empreses promotores i en conseqüència amb el repartiment de les finques adjudicades en el procés de reparcel•lació.

Aquesta sentència ha estat un escull més salvat en el llarg procés urbanístic del sector de les Palmeres, que l’actual equip de govern liderat per Rosa Huguet té com a prioritat L’ordenament urbanístic i la dotació de serveis a tots els sectors del municipi és una de les màximes prioritats de l’Ajuntament de Canyelles. A les Palmeres, després de més de 40 anys, la situació es va aconseguir desencallar i les obres estan en marxa des del 2014. S’estan fent per fases, adequant-se en tot moment a la situació econòmica dels veïns, establint quotes baixes, per evitar que el cost sigui un trasbals en les economies familiars.

2018 09 28 provesenllumenat2wb

 

 

 

 

 

 

 

La sentència, que encara no és ferma, accepta només una petita part de la demanda pel que fa a quatre parcel•les que quedaven fora de normativa. Aquests casos, però, queden resolts en el nou Pla General (POUM), que es preeu aprovar provisionalment abans d'acabar aquest 2018.  En tot cas, un cop la sentència sigui ferma caldrà valorar quines accions ha de fer l'Ajuntament fer fer efectiu el dictament final que afecta menys d'un 1% de la urbanització, on hi ha més de 1.600 parcel·les.