fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

L'Ajuntament de Canyelles es posa al servei dels ciutadans per assessorar-los en el procés de regularització cadastral feta pel Ministeri d'Hisenda

2018 05 4 cartellOACwebL'Ajuntament de Canyelles es posa al servei dels ciutadans per assessorar-los i ajudar-los en el procés de Regularització Cadastral que desenvolupa el Ministeri d'Hisenda.

El procediment s'ha fet a més de 4.000 municipis de tot l'Estat.

No suposa un increment generalitzat de l'IBI. L'Ajuntament de Canyelles ha congelat les taxes i ordenances fiscals per al 2018

Només afecta els nous immobles o els que han patit alteracions que no havien estat declarats de forma correcta i completa.

 L'Ajuntament de Canyelles, informa i assessora els ciutadans

L'Ajuntament de Canyelles es posa al servei dels ciutadans per assessorar-los i informar-los del procés de regularització cadastral que està fent la Direcció General del Cadastre del Ministeri d'Hisenda. L'Ajuntament de Canyelles posa a l'abast dels ciutadans totes les eines de què disposen per poder presentar al·legacions al procés, en cas que sigui necessari. I també els informa de les possibilitats que tenen per fer de manera fraccionada els pagaments que venen imposats des d'Hisenda. Els ciutadans que requereixen algun tipus d'informació o assessorament només han de posar-se en contacte amb l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Canyelles en horaris d'atenció al públic, o bé trucant al 93 897 30 11 o bé a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Procés desenvolupat per Hisenda. L'Ajuntament de Canyelles manté congelades les principals taxes i ordenances fiscals

La Direcció General del Cadastre, del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, va iniciar d'ofici un procediment de regularització cadastral l'any 2013 a més de 4.000 municipis de tot l'Estat, entre els quals Canyelles. Aquest procés el va iniciar Hisenda, sense cap intervenció per part de l'Ajuntament de Canyelles, i té per objectiu la incorporació al Cadastre dels nous immobles urbans o rústics, com també les alteracions o modificacions de les característiques que els immobles ja existents hagin pogut patir, i que no hagin estat declarats de forma completa i correcta. L'objectiu és garantir l'adequada concordança de la descripció cadastral dels béns immobles amb la realitat immobiliària. Per tant, no és un procediment que afecta tots els ciutadans i no suposa un increment de l'Impost de Béns Immobles (IBI) que aplica l'Ajuntament de Canyelles. Cal recordar que l'Ajuntament de Canyelles va aprovar el mes de novembre passat la congelació de les princiapsl taxes i ordenances fiscals per al 2018, seguint la línia d'anys anteriors. Podeu trobar més informació aquí.

Aquestes revisions les fa el govern de l'Estat de manera periòdica, cada deu o quinze anys.

Només afecta els nous immobles o els que han patit alteracions que no han estat notificades correctament

A Canyelles, els ciutadans subjectes a la regularització per part de la Direcció General del Cadastre van rebre una notificació el 2017 en què es detallaven les construccions i superfícies dels immobles afectats. I també s'apuntava la necessitat de liquidar la taxa de regularització cadastral, un tribut de caràcter estatal que ve marcat i imposat pel Ministeri d'Hisenda.

El pagament del tribut imposat pel Cadastre es pot fraccionar

Aquesta regularització suposa, en molts casos, un augment del valor cadastral, ja que s'hi inclouen les noves construccions que no s'havien tingut en compte amb anterioritat. A més, també es té en compte l'antiguitat d'aquestes construccions i es procedeix a emetre una liquidació en concepte de la diferència detectada en l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) dels darrers quatre anys com a màxim. Per tant, durant el 2018, els ciutadans afectats reben dues liquidacions per part d'Hisenda i de la Direcció General del Cadastre: Una en concepte de l'IBI 2018. I una altra en concepte de la diferència detectada, pel procés de regularització, en l'IBI dels darrers quatre anys com a màxim. Els dos conceptes s'envien des d'Hisenda per correu certificat als afectats, sense domiciliar. Els ciutadans que ho desitgin poden sol·licitar el pagament fraccionat.

L'OAC al servei dels ciutadans per informar-los i assessorar-los

Tots els ciutadans que necessitin més informació sobre el procés i la manera de fer els pagaments fraccionats, poden sol·licitar informació a l'OAC de l'Ajuntament de Canyelles que es posa a disposició dels ciutadans, una vegada més, per assessorar-los i ajudar-los tot en tot el que requereixin, tot i que el procediment de Regularització Cadastral l'ha desenvolupat el Ministeri d'Hisenda.