El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

La nova estació meteorològica de Canyelles ja és present a TV3

Durant l'emissió del telenotícies ja es fa esment de l'estació del nostre municipi, en la imatge Francesc Mauri, meteoròleg de la cadena TV3, comentant la incorporació de l'estació a la seva xarxa.

Imatge de TV3

Canyelles estrena estació meteorològica amb una càmera de TV3

L'Estació MeteorològicaEl municipi de Canyelles ja forma part dels punts de consulta meteorològica del Meteocat gràcies a la nova estació instal·lada. A partir d'ara, Canyelles serà una localització de referència perquè el Servei Meteorològic de Catalunya consulti de cara a les previsions del temps. Aquest nou equipament forma part de la Xarxa d'Estacions Meteorològiques Automàtiques que gestiona el SMC, i que està integrada a la Xarxa d'Equipaments Meteorològics de la Generalitat de Catalunya (Xemec). La diferència fonamental entre totes les EMA és l'altura en la qual es mesura el vent, atès que, segons el seu emplaçament i la seva aplicació, l'anemòmetre i el penell poden estar situats a 2, a 6 o a 10 metres d'altura. Aquesta altura en la qual es mesura el vent apareix a la fitxa de cada estació. Des del punt de vista meteorològic, l'altura recomanable per mesurar el vent és de 10 metres, i el motiu principal per mesurar-lo a 2 o a 6 metres és la necessitat de conèixer el valor del vent a aquestes altures per a diferents aplicacions concretes com són el càlcul del risc d'incendis forestals o el càlcul de l'evapotranspiració de referència, entre d'altres.

 

Llegeix més...

Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2013

Enguany, del 24 al 30 de juny, se celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. Aquesta Setmana té per objectiu la sensibilització i difusió d'informació relativa a les diferents vessants per a fer un ús més intel·ligent de l’energia i que això repercuteixi per una banda en la minimització de CO2 a l’atmosfera i millora del medi ambient, i, per altra banda, en l’estalvi de diners que comporta per a tothom.

Així, Canyelles, s’ha volgut adherir a aquesta setmana, mostrant part de l’exposició “Pacte d’Alcaldes, respostes al canvi climàtic”, que estarà durant tota la setmana a l’entrada de l’Ajuntament. Al mateix lloc, també s’hi podrà trobar fullets i díptics relacionats amb el Medi Ambient i un punt virtual d’accés a informació multimèdia sobre recomanacions per l’estalvi d’energia, una calculadora per valorar l’aportació de CO2 aproximat que cada any emet cada família, i també enllaços a jocs interactius per a la gestió de residus en origen.

Llegeix més...

Comença l’horari d’estiu de la Deixalleria

 

A partir del dissabte 15 de juny, la Deixalleria Municipal ubicada al carrer dels Cirers, s/n (darrera la benzinera), passa a tenir l’horari d’estiu, és a dir dilluns, dimecres dissabtes de 9 a 14h i de 17 a 20h, divendres de 17 a 20h, i diumenge de 9 a 14h.

La deixalleria municipal de Canyelles, és una instal·lació municipal que funciona des de fa gairebé 10 anys i en la que es poden portar els següents residus: runes, restes vegetals, voluminosos, piles, fluorescents, pneumàtics, frigorífics, ferralla, bateries, productes especials, productes electrònics, olis vegetals i olis minerals.

Cal recordar que per l’ús de la deixalleria l’Ajuntament de Canyelles realitza bonificacions per la taxa de recollida d’escombraries i que, en el que portem d’any, gairebé 400 usuaris d’aquesta instal·lació han iniciat els tràmits per a sol·licitar els descomptes en la taxa.